Neslihann35 Arkadaşlar bebeğim 6 ay 2 günlük ek gıda olarak ne verebilirim hiçbir tecrübem yok yardımcı olursanız çok sevinirim bi kaç kere yoğurt vermiştim
Aysegulucar Neslihann35 Benim bebeğimde yarın 6 aylık olacak 5. Ay kontrolünde doktora sormuştum tadımlık verebilirsin demişti ben yumurta sarısı,patates,havuç,bal kabağı falan tattırdım sizde öyle yapabilirsiniz
menek16 Neslihann35 gün 1 çay kaşıgı gün 1 tatlı kaşıgı gün 1 yemek kaşıgı kadar yogurt vererek 3 gün kuralıyla başlayabilirsiniz sonrasında mevsim sebzeleri sonra meyvelerle devam edin reaksiyon göstermedigi gıdayı digeriyle sunabilirsiniz
Stella_0 Neslihann35 menek16 güzel bahsetmiş bizde yeni başladık. Ben havuç ile başladım. Doktorumuz mutlaka tadımda dahil 1 çay kaşığı halis zeytinyağı ekle dedi. Tadımların bittikten sonra da karıştırarak verebilirsin. Önce reaksiyon gösterecek mi olucaksa hangisine olacak ona bakıcaz dedi.
Stella_0 Sevilay16 Genellikle 6 ayı dolmadan vermiyorlar ek gıda bazı durumlarda başlatıyorlar tabi. Doktorunuz geçebilirsiniz dedi mi?
menek16 Sevilay16 eger doktorunuz önerdiyse yogurt sebze ve meyveler şeklinde ilerleyebilirsiniz oglum da mamayla beslendi ama 6 aylıkken başladık 6 ay (180 gün) başlanma sebebi sindirim sistemlerinin gelişmesidir
menek16 Neslihann35 evet alerjik durum oluşuyor mu diye zaten 6. ve 7. aylar tadım ayı olarak geçer diyelim yogurt denemesi başarılı geçtik sebzelerden havuç denediniz ikindi de yogurt verebilirsiniz sebzelerinize biraz zeytinyagı da eklerseniz kabızlıgı önler
Stella_0 Neslihann35 her aylık kontrolünde doktorunuz bilgilendirir sizi. 6. ayda başlanması nedeni genellikle 6.aya kadar bebeğinizin bağırsak gelişimi sindirim sistemi oluşmaya devam edip tamamlanırmış. 6.aydan önce sebze meyve tüketimi sindirimi bebekler için problem olabilirmiş. Doktorum bu şekilde bilgilendirdi bizi.