sedaozdemir Ücretli iznim bıtınce ucretsız ızne ayrıldım.Yarın artık iş başı yapıyorum🥺 normalde günde 1.5 saat emzirme izni var ya bu Kural ücretsiz izin sonrası işe dönünce de oluyor mu??
beybiliko sedaozdemir analık izni bitiminden itibaren ilk altı ay 3 saat, ikinci altı ayda 1.5 saat veriliyor, eğer ücretsiz izniniz bu süreleri aşmadı ise süt iznini kullanabilirsiniz
Feyzus sedaozdemir Öncelikle işyeriniz özel sanırım. Bebek 1 yaşına gelene kadar ücretli izindende dönseniz 1,5 saat süt izni verilir. Mesai bitimi 17:00 ise 15:30 da biter. Kendi şirketim ile personellerime bu şekilde kullandırıyoruz. Mesaisi 07:30/17:00 ise 08:00/16:00 Yada 07:30/15:30 hangisini tercih ederse o şekilde kullanır ve vardiya yazamayız resmi tatillerde çalıştırtmayız süt izni bitene kadar🙏🏻
Lalalac 1 yaşına kadar evet geçerli. Bebeğinizin 1 yaşına kadar kaç günü kaldıysa ona göre hesap yapılır
sedaozdemir beybiliko ücretli izin bittikten sonra iş yerim 7 ay ücretsiz izin verdi çocuğum şu an 11 aylık Yarın işe başlıyorum yani bir ay boyunca bir buçuk saat erken çıkabileceğim öyle mi
ppzeynep sedaozdemir 1 ay değil 4 aya yakın hakkınız var. 1 yaş değil bitimi. Analık izninin bitiminden itibaren 1 yıl. O da yaklaşık 15 ay yapıyor.
sedaozdemir Ücretsiz izinden yararlanan kadın işçiye, bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olan süt izni uygulanmaz. Mevzuatta bu yazıyor ve ben İsg uzmanıyım🥺🥺 yanı ızın yok
sedaozdemir ppzeynep Ücretsiz izinden yararlanan kadın işçiye, bir yaşından küçük çocuğunu emzirmesi için günde toplam bir buçuk saat olan süt izni uygulanmaz.(mevzuat)
beybiliko sedaozdemir dediğiniz yönetmeliğe baktım, bahsettiğiniz bölüm ücretsiz yarı zamanlı çalışanlar için geçerli, hem yarım zamanlı çalışıp hem de süt iznini kullanmasınlar diye, sizinki böyle bir şey değilse 1 yaşına gelinceye kadar kullanabilirsiniz
Dogayfff Doğum izni sonrası süt izni hakkım olduğundan dolayı işe başlatılmıyorum ohalden dolayı iş Çıkışı yapılamadığından raporla oyalıyor işveren ne yapabilirim üç yıldır sağlık ocağında sözleşmeli hemşire olarak çalışıyordum😔 4a sigortalı olarak .