Nimess57 2 yaşından sonra yaptıran var mı? Oğluma yaptırmadım ama bi yanımda huzursuz yaptırmadığım için. Ağır bi aşı ve oğlum aşılardan sonra hiç durmuyor hastaykende öyle şimdi yaptırsam tek doz yapılıyormuş sanırsam
BuzluKahve Nimess57 Menenjitin nasıl bir rahatsızlık olduğunu biliyor musunuz? Aşı sonrası huzursuz olması hiç umrumda olmadı açıkçası. Tek doz olarak ne zaman isterseniz yaptırabilirsiniz.
Mercosey Nimess57 nimenrix tek doz evet. Beksero da 2 doz. Yaptırın rahatlayın. Aşı olacak ve ömür boyu korunacak bu hastalıktan. Şifa olsun.
Mercosey Nimess57 bu arada biz aşıdan sonra hemen parol verdim arabada ondan sonra da gezdik hiçbir şey olmadı huzursuzluk olmadı. Biraz sabaha karşı ateşi çıkar gibi oldu. Onda da hemen üstünü açtım takip ettim. Geçti
Mercosey BuzluKahve aşı sonrası huzurluğuna katlanamıyoruz nasıl üzülüyoruz ama düşünmüyoruz ki bu hastalığa yakalanırsa bu huzursuzlukların kaç katını yaşayacak. Yaptırmak lazım. Aşı candır. Aşı sayesinde hayatı kurtulacak bir bebeği aşısızlığa, hastalığa mahkum etmek çok kötü.
Nimess57 BuzluKahve bildiğim için soruyorum ya zaten yaptıranlar neler yaşadı öğrenmek için bu ay doktorada gidince sorucam zaten burdan insanlarında fikrini almak istedim 🌸
Nimess57 Blueandpurple72 28 aylık olduk biz şimdi biraz daha laftan anlıyor ben onu anlıyorum derken kolay geçer diye düşünüyorum inşallah
Alimel Nimess57 hastalığa yakalanmasından iyidir menenjit gerçekten çok tehlikeli ve ölümcül bi hastalık allah muhafaza zor oluyo ama yaptırın bence
BuzluKahve Nimess57 Aşı sonrası en fazla bir kaç gün huzursuzluk ve ateş oluyor. Bunun için risk alıp beklemeye gerek olmadığını düşündüğümden yazım, hala kararsızsınız gibi anladım. Bir an önce yaptırın. Tek doz nimenrix yaparlar. Yaşı yok.
Blueandpurple72 Nimess57 Ay benim oğlum çok ağlamaz iğnede aşıda vs menenjit de aşırı ağladı bir süre topalladı kendi çapında sonra geçti şişme ateş vs olmadı şükür
Mercosey Nimess57 evet kaç yaşında olduğunun bir önemi yok. Ergenlikte bile yapılıyor. Doktorumuz ateşi bekleme hemen ver dedi. Ben de yanımdaydı ilaç daha eve gitmeden arabada içirdim. Baktım iyi duruyor şöyle de bir avmyi gezip gittik eve 😂😂
Nimess57 BuzluKahve bu hafta kızımında aşıları var onda öyle şeyler yaşamadığım için oğlumada yaptırayım diyorum hayırlısıyla
Adenveannesi Nimess57 bize hemşiremiz 1 yaştan sonra yapıldığında az etki gösteriyor koruyuculuğu düşüyor dedi. 6.ayda yaptırıcaz doktorumuz öyle önerdi. Yani yan etkiden dolayı yaptırmamak ne saçmalık anlayamadım
Nimess57 Adenveannesi inşallah dediğiniz gibi bi kaç gün sürer normalde oğlum çok hasta olan biri ve aşılardan sonrada 40lara çıkıyor ateşi ve bende erteledim durdum o yüzden yanlış olduğunu bilsemde içten içe havale geçirmesinden de tırsıyorum. Bizim burdaki doktorlar hiç bi şey söylemedi hani ben daha önce sorduğumda da ister yaptır ister yaptırma kafasındalar
Nimess57 Mercosey ay bende hemen vereyim o zaman normalde ateşi çıkmadan verme diyorlar burdakiler oğlumunda hep çıkıyor ve sonra indirmesi daha zor oluyor
Nimess57 Blueandpurple72 işte benim oğlum her aşıda kıyamet kopuyor kan almayı anlatmayım bile daha yeni yeni biraz daha çabuk susuyor. İnşallah sorun yaşamayız topallama falan çok uzun mu sürdü?
Mercosey Nimess57 diğer aşılar için öyle çıkmadan verme diyor drlar ama bunda doktor dedi eve gider gitmez ver diye