Arkadaşlar merhaba. Son zamanlarda kafamı karıştıran, biraz kendimi tam olarak ifade edemediğim bir konu var. Kabaca, arada kalan bazı konularda mezheplerin imamlarının farklı görüşlerinden dolayı ayrılıklar olduğunu az çok biliyorum fakat bazen anlam veremiyorum.
Biz hanefiyiz fakat son 2 yıldır bulunduğumuz yerde cok fazla şafi var. Görüştüğümüz kişilerle olan sohbetlerimizden dolayı bu düşünce kafamı kurcalıyor.
Şöyle ki Hanefîlerde el ayak ve yüz görünmesi serbestken Şafiilerde ayak görünmesi serbest değil. Ya da şafiilerin midye yemesi serbestken bizde haram. İki mezhep de İslam çatısı altındayken bana kolaylık sağlanan durum onlara neden zorluk oluşturuyor. Ya da bana zorluk oluşturan durum onlarda serbest. Bunu anlayamıyorum. Mesela ben midye cok seviyorum, yiyorum da şimdi haram mı işliyorum. Haram diye içki içmekten kaçınırken midyeyle aynı kefede olması beni bir miktar üzüyor 😄 midye konusu bir örnekti sadece.
Bu konuda detaylı bilgisi olan ya da üzerinde konuşmak isteyen arkadaşlar olursa saygı çerçevesinde konuşalım isterim. İyi akşamlar 😊