Minigim38 Havuç, patates, soğan, sarımsak koyuyor musunuz. Ben henüz sarımsak ve soğan hiç vermedim koysam zararı olur mu ? 6,5 aylik bebeğim
Aslananne1 Minigim38 havuç, soğan, ve sarımsak koyuyorum patates koymadım hiç hem suyunu salar kabız olur zaten kabızlık sorunumuz var
SetenayCo Minigim38 Doktorlar kemik suyunu maalesef önermiyorlar. Besi hayvancılığının yaygınlaşmasıyla katkılı yem ve hayvanlara verilen ilaç antibiyotik vs gibi zararlı kimyasallar hayvanın kemik ve iliklerinde birikiyor. Ve maalesef biyoyararlığı hiç yok. O yüzden yemeklerine kemik suyu yerine az miktarda et veya kıyma koyabilirsiniz. Sevgiler 🦋
-Ozge- Minigim38 Ben hiç koymuyorum kemikleri sirkeli suda bekletiyorum sonra yıkayıp bir tencereye alıyorum üzerine suyunu ekliyorum ve sabah kısık ateşe koyuyorum akşama kadar kaynıyor tamamen ilikleri çıkıyor ve saf kemik suyu oluyor. Zaten bu kemik sularını çorba veya yemeklerine atıyoruz bence içine herhangi bir sebze koymaya gerek yok mesela bu şekilde yaptığım zaman hemen biraz çıkartıp üzerine bir terbiye yapıyorum mis gibi çorba oluyor
SetenayCo Minigim38 Minigim38 et suyu faydalı tabii ama siz başlığa kemik suyu yazmışsınız. Faydalı olmayan kemik suyudur.