mrvmrve 7 aylık bebeğim için uyku saatleri,uyku aralıkları nasıl olmalı. Mesela gündüz toplam kaç saat uyumalı. Bebeğimin verdiği sinyallere göre uyutmaya çalışıyorum ama genede fazla uyutmamam için bu bilgileri öğrenmek istiyorum
Mgf mrvmrve 7.5 aylık oğlum. Saatler yarım saat 1 saat değişiklik gösteriyor bazen ama genel olarak sabh 7 8 arası uyanıyoruz 1 saat snra ilk uykumuzu ypıyrz. 9 buçk gibi uyanmış oluyrz. 12 gibi 2. Uykuya geçiyoruz. 1.5 saat kadar uyuyo. Bazn 1 saat uyuyo. Son uykusunada 4 te geçmiş oluyoruz. 2.uyksnu güzl uyuduysa son uykuyu kısa uyuyo. 5 gibi faln uyanıyo. 8 buçk gibide gece uykusuna geçiyoruz. Uyku aralıkları 2.5 saat en fazla 3 saat. 6.aydan beri byle uyuruz. Düzene oturdu şükür. Kndi uyuduğu sürece uyandrmıyorum. Bazı dönemler fazla uyuyo galiba gelişim dönemi diye düşünüyorum oyzden gece uyumz diye falan kldrmıyoRum. Uyusun diyorum.
Nrgngr mrvmrve gece 8 9 arası uykuya geçiyoruz 6 7 gibi Kalkıyoruz ilk uykuyu 2 buçuk veya 2 45 saat sonra uyuyor 1 ila 1. 5 saat ondan önce uyanırsa tekrar uykuya dönderiyirum kalktıktan 3 saat sonra 2. Uyku gündüz 2 uyku yapıyoruz ikisinin toplamı 3 veya 3.5 olmalıymış ki zaten fazlasını uyumuyor 😂😂akşam 5 veya 5.5 dan önce mutlaka kalkmış olmalı
Sinem61 mrvmrve sabah 7.00-7.30 uyanma . İki saat sonra ilk uyku uyandıktan 2.15 saat sonra ikinci uyku uyandıktan 2.30 saat sonra üçüncü uyku. İlk ve ikinci uyku en az 45dk en fazla iki saat olacak üçüncü uyku 30-45 dk şekerleme uykusu olacak . Gündüz toplam 3-3,5 saat uyuyacak . Gece uykusuna da son uykudan 3 saat sonra geçer . Eğer üç uyku uyuyorsa bu şekilde düzen oturtabilirsiniz.
Misssitare mrvmrve 7 ay 22 günlük Sabah 7 gibi kalkış 8.30 gibi ilk uyku 11.30 gibi 2. Uyku 15.30 3. Uyku 19.00-20.00 arası gece uykusuna geçiş Saatlerde oynamalar oluyor. 3 uyku yapıyor ama mesela 2 uykuyu uzun yapmışsa (genelde 3 saat civarı yetiyor)3. Uykuyu yapmak istemiyor. Yani gündüz 3, 3.5 saat uyuma ihtiyacı oluyor.
Yasemenyuce Oğlum 6.5 aylık ondan örnek vereyim belki faydası olur.7 buçukta uyanıyor ama ben yataktan çıkarmıyorum 30-45 dk sonra bir uyku uyuyor 9 buçuk 10 gibi uyanıyor. Ondan sonra 2 saatte bir uyuyor 1-1 buçuk saat kadar. En son elimden geldikçe 6 da uyanmış olması için çabalıyorum çünkü 8-8 buçuk gibi artık gece uykusuna geçiyor eğer 6dan daha erken uyanmışsa da uyutmuyorum hiç düzeni şaşmasın diye
mrvmrve Yasemenyuce biz hep 5 buçukla 6 buçuk arası kalkıyoruz. Geç uyutuyum daha geç kalkar diyorum onda da aynı.Bir yerde yanlış mı yapıyorum acaba bir türlü çözemedim
mrvmrve Mgf evet bnde 3 uyku yaptırıyorum son uyku genelde kısa oluyor ama sabah erken uyanmasını çözemedim bir türlü.7 8 gibi kalksa çok güzel olacak
mrvmrve Nrgngr ben 3 uyku yaptırıyorum zaten dayanamıyor uyumak istiyor ort 3 saat filan oluyor. 5 buçuktan öncede tamamlıyoruz 3. Uykusunu ama sabah hep 6 civarı uyanıyor yatakta biraz oyalanıyor sonra kalkıyoruz mecbur
Sinem61 mrvmrve 6 dan önce uyanıyorsa geri uyutmak gerekiyormuş . Gece beslenmesi varsa da 4 ten sonra yapılmaması gerekiyormuş. 4 ten sonra yapılırsa erken uyanmalar olurmuş. Uykuyla ilgili bir kitap okumuştum orda yazıyor
Nrgngr mrvmrve aliskaik oluyor erken kalkması ya bizimki de bu ara 6.5 da ayakta gece 9 da yatırıyordum 8 e çektim her halükarda erken kalkıyor bari erken yatsın tabi dışarı çıkınca duzen bozuluyor bazen ama bazen öyle bazen böyle geçiyor
mrvmrve Nrgngr aynen bende geç yatırıyorum gene aynı erken yatınca biraz vakit kalıyor kendime. İnşallah düzene girer ama böyle çok zor oluyor ;(
mrvmrve Sinem61 aslında tam olarakta böyle yapıyorum bende gündüz uykusunu iyi uyuyor acaba ona yetiyorda mı erken kalkıyor diyorum. Ama gece beslenmesi var 4 den sonrada olsa emziriyorum genelde başka türlü dalmıyor çünkü
-perannesi Sinem61 Ya biraz daha detaylı anlatır mısınız bu olayı? Mesela sabah 5 te uyanıyor emzirip geri uykuya çevirmeye çalışıyorum yanlış mı
Nrgngr Sinem61 bizimki 4 den sonra hep meme de eğer emmezse ağlıyor 6 7 ye kadar yanıma alıyorum alışkanlik oldu farkındayım ama bunun önüne nasıl geçecem bilemiyorum
-perannesi Selam kızlar hakkaten ya sabah 6 da uyanıyor benim kızımda. 6 aylık. Saat 7.30 a nasıl çekebilirim bunu? Bide bu ara çok sık uyanıyor neden olabilir? 6 ayda bişey mi var
Ebrushkaa -perannesi dış çıkarma sorunu yasiyolar maalesef birde benimki emmeden uykuya dönmüyor bugun eğitmen rüya öğünü yapın alışkanlık olur bu sefer dedi kendini memede sakinlestiriyorlar
Sinem61 -perannesi uykuya döndürmeniz doğru ama emzirerek döndürmeniz yanlış . Geceleri rüya öğünü yapabilirsiniz. Yani sizin belirlediğiniz saatlerde uyandırmadan emzirebilirsiniz . Genelde 00.00 ve 04.00 te yapmak iyi oluyor . Bu saatler dışında uyanırsa emzirmeden uykuya döndürmeye çalışın . Emmek için çok diretirse emzirin ama tam dalmadan ağzından çekin memede dalmasin bunu da istemezse memede dalsin yatağına yatirinca hafif uyandırın yatağında daldigini görsün sonra piş pişleyebilirsiniz uyuması için. Amac meme ve uyku ilişkisini kesmek
Snmazra 6-7 arası uyanis, 1.30 saat sonra ilk uyku sonra 11 gibi 2. Uyku, 4-5 aralığı 3. Uyku yapıyor akşam en gec 9.30 da uyumuş oluyor. 6.5 aylık bebeğim hergun bı duzeni yok tabi diş cikariyo uyumuyor vs derken saatlerde sapmalar olabiliyor