Emzirerek uyutuyorsaniz, her uyku dönüşünde memeyi arıyordur nerde benim memem uyurken vardi mememi verin diye 🥰 onceliklenmemede uyutmayi bırakın. Salonda emizirin uykudan önce memede uyumasına izin vermeyin. Eğitimciler uyumadan 1 saat once emzirin diyor ama ben 30 dk once emziriyorum acikir dayanamz diye çünkü gündüzler i 1.5 2 saate bir emiyor 7 aylık. Emzirme işi bitince rutinler veuyku . Yani memenile uyumadığı icin kalkınca meme aramasın . Ayına göre ruya ogunu Saati belirleyin . Gece kaç kez emmesi gerekiyorsa . Ben 3 kez yapıyorum hala 20.30 uyku 23 , 2.5 , 04.45 saatleri özel duruma göre ayarladım. Sabah emzirmeyince 6 da uyanıyor hatta bazen 5 de geri uyumuyor.
Ruya ogunu dışında uyandığında meme vermeyin . Kucaginizda gezdirerek ninni pis pis bj şekilde ağlatmadan uykuya dönsün. Ruya ogununde siz uyandırıp meme verin .
Benim bi hatam olmuştu eğitim alırken 23 ruya ögunu mesela 22.50 de uyandı emzirdim dedim nasıl olsa vakit geldi bunu yapmamak gerekiyormuş gece o istediği için değil biz istediğimiz de emmeliymis. Şunu düşünmeliymis bebis uyanmama gerek yok zaten sütüm geliyor karnım doyuyor . Boyle durumda 22.50 de geri uyut 3 5 dk sonra neyse kaldır tekrar memeyi ver. Umarım faydası olur .
Bir ay oluyor eğitim alalı ruya ogununde ben uyamdirmasam uyanmadığı günler okluyordu bazen 1 2 kez uayniyrodu ama cok kolay uykuya donuyordu ninnisini söyleyince. Simdi diş geliyor 3 4 lkez kendisi uyanıyor buan şükür. Eğitimden önce 8 9 Kez kalkiyordu sabaha kadar ve hep meme veriyordum her seferinde 15 dk meme bitik durumdaydım. Meme baglantiisni kesince uyansa da 15 dk meme yerine 1-2 dk ninni söylüyorum uyuyor .