Amineliva00 14 aylık bir bebeğim var ağlama huyu pek yok ama her şeyi ama her. Şeyi cığlık atarak yaptırmaya çalışıyor bunu nasıl önleyebilirim?
GzdEge Amineliva00 çığlık attığında ona bakma bile görmezden gelmelisin bir süre sonra senin onun çığlık attığında bile umursamadığını anlayınca normale dönecektir . Çocuk gelişimi öğretmeniyim onun ilerideki yaşantısı için hiç iyi birşey değil her çığlıkta istediğini yapmak . Herkes siz gibi istediğini yapmayınca çok büyük hayal kırıklığına uğrayacak ve özgüveni olmayarak büyümeye başlayacak
Eska1 GzdEge merhaba cocuk gelişimi ogretmeni olduğunuz için soruyorum 3 yaşında Anne demeyen cocuk için ne yapmali peki bir tavsiyeniz var mı 🤗 üstüne gitmeme dışında..😬😬 üstüne gitmeye gitmeye 3 yaşına geldi herseyi söyler.. Anne hariç 😑😑
Adababy GzdEge post açılmışken bende sorayım müsaitseniz? Kızım 28 aylık sürekli dışarı çıktığımızda market veya başka bişey ne görse almak istiyo asla hayırdan anlamıyo uykuya direniyo herşeye ama herşeye çığlık ata ata hıçkıra hıçkıra ağlayıp yaptırıyo sesi o kadar kulağımızı tırmalıyo ki mecbur kalıp istediğini alıyoruz dışardan eve girmiş olsak o markete uğrayıp bişey almadan asla eve girmiyo binada çığlık çığlıklığa ağlıyo gece saat 1-2 yü buluyor bazen eve girdiğmiz saatler şaşıp kalıyoruz. Ne yapcaz nasıl düzelcek bilmiyorum ağladığında dönüp bakmıyorum tepki vermiyorum ama sokakta mecbur ilgileniyorum ağlayan çocuk görünce insan bakıyo mecbur dışarda istediğüni yapıyorum yoksa dayak atmışım sankide öyşe ağlıyor kendi yerlere atıyor
Amineliva00 GzdEge bir iki kere. Görmezden geldim cığlığına ama susmuyor yani o yapılacak dediği olana denk cığlık atiyor bende üzülüyorum sıkıyor kendini damarları geriliyor resmen
Acemibirannecikk GzdEge 8 bucuk aylık bebeğim var o da ben odadan çıkınca vs bağırıp çağırıyor. Ne yapmalıyım. Yanına gidiyorum dayanamayim ya da açıklamaya yapıyorum işlerimi halledip geleceğim diye bazen dinleyip susuyor.
GzdEge Eska1 ona annesi olduğunuzu devamlı hatırlatın annem bak,anneciğim gel,annem veya çevrenizdeki kişileri annesi, annene bunu ver veya annenden getir bu gibi davranışları sıklaştırın.
GzdEge Adababy hımm çok üzülerek söylüyorum bu duruma gelmesinin büyük payı sizde ve babannne,anneanne dedeye yakınsanız onlar ama bu konuyu ancak evinizde yenebilirsiniz mesela ben seni duymuyorum diyip odasına veya farklı bir odaya ağladığında götürüp ağlaman bitince gel diyip veya gitmez ise onu o odada bırakmalısın ve o sizin yüzünüzdeki kaygıyı görmemeli( işte o Zaman onu susturmak için yapacağınızı biliyor) o öyle yapınca ona bakarak kahkaha atarak gülün veya kendi kendine şarkı söyleyin ama unutmayın çokça SABIR!!
Amineliva00 Adababy benim kızımda öyle bir ağliyor insanlardan utaniyorum görmesen dersin ki etini mi kesti annesi dövdü mü. Olaya baksan sadece yapmasını istemediğin şeye hayır demişim
Adababy Amineliva00 aynen öyle sabır falan kalmıyor ya üzülüyorum aslında dedikleri gibi biz bu hale getiriyoruz aslında aman ağlamasın aman üzülmesin diye diye
GzdEge Acemibirannecikk çok normal çünkü tek beni koruyan zarar vermeyecek kişi olarak anneyi görüyorlar benimde bebeğim o şekilde 8 aylık fakat farklı ilgisini çekecek oyuncaklar verin