Merveeiboo Bugun hastaneye gittik bebegimde bobrek genislemesi oldugunu soyledi doktorum sonuclarina bakti korkulacak birseyi yok dedi acaba bebeginde bobrek genislemesi oluo da duzelen varmı nasil oluyor ne oluyor yinede korkuyorum aklima takiliyor
Janss Merveeiboo Daha önce idrar yolu enfeksiyonu geçirdiyse o sebep olabiliyor . Takip boyutunda değilse canınızı sıkmayın 😌
Mrymtny Merveeiboo benim oğlumda var anne karnında belli oldu. Bize de korkulacak boyutta değil dediler. Takibi yapılıyor. Oğlum 6 aylık her ay kontrolü oluyor 2 hafta önce idrar kültüründe üreme çıktığı için hastane de yattık 10 gün çünkü bu çocukların idrar yolu enfeksiyonu geçirmemesi gerekiyormuş . Bu ay sünnet olacak faydası olması için inşallah faydası olur. Sünnetten 1 ay sonra tekrar kontrol var . İki ay önce 8 e düşmüştü bir daha ki kontrolde inşllah normale inmiş olur. 😔
Mrymtny Merveeiboo bir de bebeğiniz ek gıdaya geçeceği zaman protein içeren yiyecekler vermeyin yoğurt yumurta sarısı gibi ebe öyle dedi bize böbreği yoruyormuş tabi vakti gelince söyler size de büyük ihtimalle ya doktor ya da ebe. Biz sebze püresi ve meyve püreleri ile tadımlık başladık az az
cicekannesi22 Merveeiboo benim kızım idrar yolu enfeksiyonu vardı Bandırma’da yaşıyorum Bursa çocuk hastanesine götürdüm ya kist yada genişleme var dediler korktum Eskişehir’e götürdüm şehir hastanesine bebeğimin böbreği tertemiz çıktı senin yerinde olsam başka yerede götürürüm çocuk nefrolojisine götürdüm
honeyson Evet canım benim de oğlumda vardı 1 aylıkken söylemişlerdi 3 buçuk aylıkken tekrar ultrasonla bakıldı düzelmişti çok şükür . Zaten bebeklerin çoğunda oluyormuş ve kendiliğinden düzeliyormuş
Merveeiboo honeyson benim oglumda 1 aylık 1 ay sonra tekrar gel ultrasonla tekrar bakalım dedi doktor inşallah bizimde duzelmis olur 🙏😔
Merveeiboo Mrymtny bizimde 8.5 😔 insallah normale duser insallah sunnetten sonra faydasini gorursunuz 😔
Mrymtny Merveeiboo amin inşallah o kadar zordu ki hastane de durumumuz. İnşallah bir daha yatmayız ödüm kopuyo. Zor olma sebebi de çok hareketliler serum durdurmuyorlar ve ilaçlar damarlarına zarar veriyi iki güne bir damar yolu yeniliyorlar .😔😢 Allah tüm bebeklere şifa versin inşallah 🤲
Merveeiboo Mrymtny anne olunca insan dayanamiyor bebegini oyle gormeye 😔 amin insallah allahm tum bebeklere sifa versin 🙏
Merveeiboo cicekannesi22 bende eskisehirde oturuyorum sehir hastanesine gittik doktor ultrasonda gördü cocuk nefrolojisine yonlendirdi oraya gittim korkulacak bisey yok dedi bakalm 1 ay sonra tekrar gidicez nolcak bilmiyorum 😔
SevNurRel Merveeiboo evre kaç canım?? Bizim de doğduğumuzda evre 1 di sol böbrek. Bide idrar yolu enfeksiyonu geçirdi doğar doğmaz benden kapmış doğum kanalında. O yüzden belki ilerler diye korkmuştuk ama çok şükür bi şey yok. Evre 1 se takip ediliyo kendisi geçiyo genelde. Ama kontrolleri ihmal etme
Merveeiboo SevNurRel evre falan birsey demediler evre konusunda benmde pek bi bilgim yok açıkçası sadece sonuc kagidinda birinin 6mm birinin 8.5mm oldugu yaziyor nefroloji doktoru korkulacak birseyin olmadigini gecici bi durum olacağını idrar yolu enfeksiyonuda gecirdiyse normal oldugunu soyledi ama biz dogdugunda idrar yolu enfeksiyonu gecirdimi bilmiyoruz bi sikinti yasamamstik o konuda o yuzden idrar tahlili verdik tahlillerine bakilacak 1 ay sonra tekrar kontrole gidecegz insallah duzelirz 🙏
lamiya1905 Merveeiboo merhaba. Ben aylik hamileyken detayli ultrasonda gozukmuşdu sonra takip ettiler yine devam ediyordu buyumeye. Dogdugu gun yine baktilar durmus buyumesi. Erkek cocuklarin çoğunda oluyormuş.
SevNurRel Merveeiboo Eğer geçirmiş olsaydın mutlaka anlardınız canım. Bizde ki olan nadir bi şeydi saten pek kimsenin başına gelmiyomuş gelmesinde saten. Bebeğim çok ağır bi sarılık geçirmişti benim ışık falan da alsak hiç bi şekilde düşmüyodu ertesi gün yine aynı. 19 a kadar çıkmıştı. Ğçüncü gününde çok fazla idrar yapmadı ve rengi falanda çok koyuydu ben kendimde yenidoğan hemşiresiyim çocuk doktorumuza söyledim İdrar aldık o şekilde çıktı ortaya üremesi bile vardı yani. Doktorun da öyle söylediyse muhtemelen gerileyeckektir. Sıkma canını sütünde etkilenmesin