Agaclargibi Kızlar bebeğim 9bucuk aylık on günden fazladır kabızlık çekiyor hiç yapmıyor değil ama yarım saat ıkınıp çok çok az bi parça yapıyor dün acile gittik libalaks verdiler yarım yap dediler ama yolda uyuyunca yapmadım bende bugün yapacağım yalnız biraz stres oldum bu nasıl yapılır hemen etki eder mi
Laden Agaclargibi hemen etki ediyor. Bezini açın. İçinde bir uç çıkıyor onu tüpe takın. Hafiften popo deliğine koymanız lazım. Çok itmeyin canı acır. Az itmeyin lavman dışarı akıyor. Yarısını sıkın hemen bezini kapatın. Bir iki dakika içinde kakasını yapacaktır
Tatli_Bir_Anne_ Canım önce bebeğin karnına biraz masaj yap, gaz masajı gibi, bacaklarını karnına doğru çek bırak, sonra libalaksi makatindan sık ve tüpü içine sık.
Agaclargibi Laden Tatli_Bir_Anne_ Kızlar dediğiniz gibi yaptım biraz ıkınıp bir sert parça kaka yaptı bebek eli yumruğu kadar sonra durdu yapmadı ama ıkındı yarısını sıkmştm içine şimdi emiyor uyku bastı gibi acaba tekrar yapar mı
Agaclargibi Benmerve merhabalar diğer yarısını vermeden bir kaç saat sonra ikinci kakayı yapmıştı ve baya yapmştı rahatlamştı sizde durumlar nedir çok geçmiş olsun
Laden Benmerve kaç gündür yapamıyor kakasını peki? Libalaks çok etkili. Bir kez o sert kaka çıkınca kabızlığı geçiyordu benim kızımın
Benmerve Laden 9 gündür 2 günde bir çok az yapıyor. Dün doktora da gittik aslında anlattım biliyor durumu ama ek gıdaya başladık bu dönemlerde olur 3 gün hiç yapmazsa ve taş gibi olursa lavman düşünüyoruz dedi Dulcosoft önerdi. Ama bugün çok ağladı ve hiçbir şey yemedi beni de emmedi. Uyumamıştı da sabahtan beri saat 7de uyandı düşünün. Demin bayıldı resmen hıçkırıyor hala uykusunda ağlıyor. dayanamıyorum bu durumuna doktora yazdım kullanın dedi. Bi buralara bakayım dedim etkili mi diye
Biz3kisiyiz_ Benmerve öncelikle lavman yapacaksanız o içinden çıkan aparatı kullanmamalısınız onun yerine enjektör alıp onunla yapmanız daha sağlıklı olacaktır. O aparatı 2-3 yaştan önce önerilmiyor
Laden Benmerve bu kadar kötü durumdaysa tabiki kullanın 9 gün diyorsunuz. Kakanın çok içeride kalması zararlı diye okumuştum bir yerde. Yarısını sıkıp bezini geri kapatın. 2-3 dakika içinde yapacaktır zaten
Benmerve Biz3kisiyiz_ evde enjektör var ama enjektörün ucu yeterli gelir mi hep dışarı akar jel bence. Kutudaki kanülün de hepsini penetre etmiycem ki yarısından az bir kısmını belki
Biz3kisiyiz_ Benmerve ben 1 aylıkken başladım şuan 17 aylık kızım halen enjektör ile yapıyorum. Bacaklarını kaldırıp hafif parmaklarınızla da anüsü açıp koyacaksınız enjektör ile. Tercih sizin bize kaç doktora gittiysek aynı şeyi söyledi. Kabızlık bizim korkulu rüyamiz aylarca 🤦🏻♀️
Benmerve Biz3kisiyiz_ geri akmıyor mu enjektörün ucu çok kısa 🤔 öyle deneyeyim o zaman @Laden siz nasıl yapıyordunuz kanülü kullanıyor muydunuz?
Benmerve Biz3kisiyiz_ demin yaptım inanamıyorum 2 bez doldu kaka ile… enjektörle yaptım hiç ağlamadı teşekkür ederim size. Ama bu alışkanlık yapar mı korkuyorum ıkınmayı öğrenmesi lazım