damlaa06 benim oğlum Şuan 11 aylık ve ek gıdayı tamamen reddetmiş durumda. Sana tavsiyem canım, asla bebeğini zorlama ama asla. Ay aç kaldı şu bir kaşığı da yesin tamam bu son düşüncelerini kafandan at yemediği an bırak vermeyi. İlk besin patates, kabak, havuç, elma, armut, muz, gibi besinlerle başlayabilirsin buharda ya da suda haşlayıp, önce bir çay kaşığı kadar baktın yiyor az daha vereyim deme unutma bunlar tadım olacak zamanla da hepsi aynı anda değil tek tek baktın alerjik bir durum olmadı ki bu besinler genelde alerji yapacak besinler değiller, sonra ikisini birleştir ver. Asla blender etme kaşıkla ez tüm haşlanmış şeyleri, biraz bir tık diri kalsın ki ilerde zorlanmasın pütürlü gıdada çorba yapacaksan blend etmek zorundaysan da içinden bir sebzeyi ayır onu çatalla ayrı ez içine koy.
Bir keşke ben dinleseydim doktorumu. Omunda yemesine müsade et eline ver bırak döksün ezsin tükürsün saçına sürsün ama yemeyi ağzına götürmeyi zamanla öğrensin.
Benimde ilk çocuğum, aman dökmesin aman yapmasın diye pimpiriklenmekten şimdi hiç yemiyor 😂😂😂