AzraEslem Evvet kızımın ek gıdaya geçmesine 19 gün kaldı 🙂 Nasıl başlasam neyle başlasam fikrim yok. Sizce neler yedirebilirim ilk ek gıdası ne olmalı ?
_Goktugunannesi__ AzraEslem Bencede ilk önce sebze den başla çünkü meyveler tatlı olduğu için bu sefer sebze de zorlanabilirisn ilk önce yoğurt verdim hepsini 3 gün kuralı ile sonrasında havuç kabak patates verdim patatesi tek başına sevdi ama havuç kabak yoğurtlu karışımı sevdi 7. Ayında çorbalara kahvaltı tarzına başladım 9. Ay dayız şuan hemen hemen herşeyi severek yiyor
Gozde0506 AzraEslem sebze ile başladım. Patates havuç, mevsim sebzesi, sonra meyve, sonra yoğurt peynir. Instagram’da blwilebuyuyorum u takip ediyorum detaylıca herşeyi paylaşıyor, sorduğum şeylere dehep cevap verdi. Çok faydasını gördüm bir bak istersen.
Beyzanur7 AzraEslem ilk sebzelerden başlıyoruz üç gun kuralı ile ..ben havuç kabak patates karnabahar bunları üçer gün kuraliyla verdim birinci gün bir çay kaşığından biraz daha fazla ikinci gün iki tatlı kasg üçüncü gün yemek kaşığı kadr ..bu üç gün kuralı neye alerjisi olup olmadg öğrenmek için ..bir tane sebzeyi üç gün vriyosun 4. Gün başka sebze - meyve …sebzeleri bitirince meyvelere gectm en son da yogurt sen yoğurda önce de baslayablrsn sırası farkstmez ..blendr yapmamaya çalış ilerde çok zorlanirsin ..ben hasladim çatalla ezdim iyice biraz da.zeytnyg damlatarak yedirdm (kabız olmasn die) öğürmesi istememesi normal böle böle aliscak korkma .. işte sebze meyv bitince çorbalara gectm az az öle.devam ..şuan bir buck yaşında şükür herşeyden yer tabi yaşına girdi gireli yeme skntmz başladı o ayrı..kolay gelsin sana 🥰
uykusuzanne__ AzraEslem ilk zamanlar yedi 8 aya kadar sonra ek gıdayı ağzına sürmüyor şimdi asla yemiyor yemek fallan
Tarihcianneee Beyzanur7 bizimde bugün üçüncü günümüz asla istemiyor sanki diliyle çeviriyor gibi tukurmeye çalışıyor gibi moralim bozuldu aslında ben lop lop gidecek zannediyordum nasıl olucak bilmiyorum ya 😭
Beyzanur7 Tarihcianneee çok normal moralini bozma sakin ..ve zorlama bu sefer gıda reddi oluşur ısrarla kafasını çevirip yada tukuruyorsa verme zaten şuan tadım aşaması doyma değil ..hepsini sebze meyve yoğurt herşeyi tattirdiktan sonra doyum aşaması baslicak 🥰