Irev-24 …emzirme danışmanı buldum görüştüm ve dediklerini uyguladım bugun 10.gün ve bebeğim emmeye başladı şükürler olsun🙏🏻 mamayı da baya azalttık umarım yakında bırakacağız. Şimdi size yapmanız gerekenleri listeliyorum:
-Biberon kullanmak yok. Nukun alıştırma bardağı veya kaşık biberonla besle. (Ben nuk aldm asla içemedi aventle beslemeye devam ettim bi sıkıntı olmadı bizde)
-Emzirmeden önce ve sonra 1bardak su iç.
-Emzirmeden önce 5dk mavi jeller sıcak suda ısıtılıp göğüse koyulacak(yoksa başka türlü sıcak kompres de ypbilrsinz). Ardından göğüs masajı yapılacak (internette mutlaka vardır video koyamıyorum)
-İki göğüs de sonuna kadar emzirilip hemen ardından 15er dk sağım yapılacak. Emzirmek için gerekirse ayakta,zıplayarak,dikkatini dağıtarak sonuna kadar emzirmeye çalışıyoruz olmazsa sağılmş süt veya mama veriyoruz.
-Emme sırasında kendini geri çekerse bi şırınga yardımıyla göğüse mama veya süt sıkıp tekrar göğsü tutmasını sağlamaya çalışıyoruz.
-Mutlaka 2saatte bir emzir ve en geç 3saatte bir sağım yap
-Emzirmek için mümkün olduğunca uykulu zamanları tercih et
-Gece 1ve 5 arası mutlaka emmeli
-Gece 1 ve 5 arası power pump yapmak çok önemli: 15dk sağ-10dk dinlen tekrar 10dk sağ-10dk dinlen ve 10dk sağ. (Bu saatler arasında olmazsa başka zaman da olablr ama en etkili vakit bu)
-Çişli bezleri kontrol et gün içinde 5çiş dolu bez doyduğu anlamına gelir.
-Günde 2-3 lt su iç. Ve beslenmeye dikkat et.
-Süt yapan besinler: yeşil yapraklı sebzeler(ıspanak,lahana,dereotu,marul -maydonoz yemeyin-),yeşil mercimek,nohut,bezelye, tahin,hurma,ceviz,badem,fındık)
Şimdi diyeceksinizki ben sağınca bebek nasıl emsin süt kalmıyor. Evet günlerce bunu sorguladm ben sağıyorm göğsümde sütler bitiyo ve bebek hiç ememiyo bu sefer diye. Gerçekten iknci üçüncü gün hiç emmemeye başladı biberona mamaya mı alıştı diye korktum ama korkacak bişey yok. Bana verdiği cvp şu şekilde oldu, memede süt bitmez! Emdikçe süt gelmeye devam eder emdikçe süt üretimi devam eder ama akışı azalabilir evet azaldığında ise bebek huzursuzlanır kendini geri çeker emmeZ. Bunu artırmak için bol bol sağmalıyız ve beyine bu süt yetmiyor daha çok üret mesajını göndermeliyiz.
Bu işte en önemli şey bolca sağmak. Sağmadan önce emzirmek evet bazen yetmeyecek o zamanlar ise mama takviyesiyle kurtaracağız. Zaten bi hafta sonrasnda sağdığınız sütler biriktikçe gün içinde onu vereceksiniz ve zamanla mama azalacak. Gece yapılan sağımlar daha etkiliymş ve power pump mutlaka ypmaya çalışın. Sıcak kompres ve masajı atlamayın. İlk başta çok zor oluyor yetiştiremiyorsumız hepsini ama zamanla rayına oturuyor. Bence 2hafta sürede baya ilerlemiş olacaksınız.