Tahaaaa Bende bebeğim doğduğunda emzik vermeyeceğim demiştim. Ama sonra yararlarına ve zararlarına baktım. Yararı çok daha fazla sadece 2 yaşına gelmeden emziği bıraktırma şartıyla… O yüzden doğduktan sonra ilk bir ay doktor önerisiyle reflü olabilir diye emzik vermedim. Tabi bu süreçte karnı tok olmasına rağmen uykuya geçerken emmek istedi. Ben bunu farkındaydım ancak etrafımdaki herkes bu bebek aç karnı doymuyor, sütün yetmiyor mama ver dedi. Bende ısrarla uykuya geçerken emmek istiyor diyerek kimseye kulak asmadım. Bir aydan sonra emzik verdim. Şuan dediğim gibi uyuyacağı zaman emziği istiyor. Derin uykuya geçince de kendisi atıyor emziği. Emzik kullanmak bir kandırmak değil aslında, sadece şu önemli karnı aç olduğunda veya uyanıkken öylesine emzik verip susturmaya çalışmamak gerek. Bunu bir uyku aracı olarak kullanmalısın. Çünkü uykuya geçerken emzik alan bebekler hem kendini güvende hissediyor ve daha kaliteli uyuyor, hem de emmeye odaklandığı için çevredeki sesi hareketi vb dış etkenlere karşı kendini kapatıp kolayca uyuyabiliyor. Bu sayede bebeğinin illa sessiz bir ortamda uyutmaya ihtiyacın olmuyor.