yerlersenietipuf 8 buçukta ylik bebeğim var kanda alerji çıktı detaylı alerji testi bu ay sonu yapılacak. Süt alerjisi dedi doktor. Ne yedirecegimi şaştım. Herşeyi de yemiyo zaten. Bizim corbalarimizdan iciriyirum onu da toplasan 2 yemek kaşığı kadar icmiyo bile. Sabah tumurta sarısı buskivi ceviz karıştırıyorum onu da çok az yiyo. Sebze purelerini zaten hiç sevmedi yemedi hep tükürdü. Bu aralar tıkanmış hissediyorum ne yedircem ben bu bebeğe yemeyi ogrenemiycek diye korkuyirum
Dlshnn3 yerlersenietipuf süt ürünlerine çapraz yumurta falan da yenilmiyor canım bilgin olsun yani detaylı çıkana kadar yumurta falan da verme istersen bebeğimin kuruyemiş süt ürünlerine alerjisi olduğunu duyan herkes aaa sen ne yediriyorsun tepkisi veriyor 😁 kahvaltıda patates tostu muzlu Avakadolu yulaf lapası elmalı irmik diğer öğünler hep sebze ıspanak pırasa kabak mücver böyle
Mommygirl yerlersenietipuf kuruyemişte yasaktı bize süt alerjisinde isterseniz doktorunuzla tekrar görüşün. Bizim yumurta alerjimiz olmadığı için yumurta sarısı sade veriyordum ilk sonra patatesi rendeleyip içine havuç şeklinde omlet yapmaya başladık. Yemek olstakta sebze haşlama sebze çorbası şeklinde
yerlersenietipuf Dlshnn3 yumurta beyazı verme sarışından bişey olmaz dedi doktor sanırım sarısına alerjisi yok. Kuruyemiş falan lafı hiç gecmedi. Diyorum ya çok tıkandım artık şaşırdım kaldım ne yedircem diye
Kubkub12 Alerjik bebeklere özel makarnalar var sebzeli deneyebilirsiniz pekmez doğal bişeylerle karıştırıp deneyin sizde onunla yiyor gibi taklitler mesela oyunlar ile iştahınızda açabilirsiniz yemek rutini gibi , geçecek inşallah bu dönemler canım 🌸
yerlersenietipuf Kubkub12 tam yemeyi bilmiyo ki daha makarna yiyebilir mi bilmiyorum 🤦 geçecek inşallah geçmeli 😔
Kubkub12 yerlersenietipuf kaşıkla yada eliyle sen yanında birlikte denemeye başlayabilirsiniz bebeklere Özel çatallarla vs. En azından az da olsa yer
Mommygirl yerlersenietipuf bu alerjide huysuzluk iştahsızlık vs yapabiliyor. Bağırsak tepkimeli mi sizin ?
yerlersenietipuf Mommygirl daha hiç bişey bilmiyorum kan testi yaptılar süt alerjisi var yüksek dediler süt ueunu hiç bişey verme dedi 2 ay sonra da detaylı alerji testine gün verdi. Ama sadece yüzünde kizariklik olmuştu bağırsaklarda sıkıntı olduğunu düşünmüyorum . Ama iştahsız bı çocuk evet
Mommygirl yerlersenietipuf süt ürünü baharat kuruyemiş dana eti bunlardan uzak durmalısın. Bizde de süt alerjisi vardı bunlar çapraz reaksiyon oluyor canım. Kuzu eti yiyebilirsin sadece. Yemeği kesince bebeğin hareketlerinden anlaşılır rahatlaması. Paketli gıdalarda hep süt ürünü var aklında olsun