Mom_babyy 3 aylık oldu ve rota aşısı öneriyorlar yaptırmayı düşünüyorum ama ne bileyim bir yan etkisi var mı yok mu onu bilmiyorum yaptıran anneler yardımcı olur musunuz
Leo2020 Mom_babyy çocuktan çocuğa değişir yan etkiler tabi ama pek bir etki olmuyor belki hafif ishal ve gaz yapar o kadar. Benim oğlum inanılmaz gazlı bir bebektir mesela onda bile öyle aman aman bir yan etki olmadı
Sare_nuhaninannesi_05 Mom_babyy bizde bundan üç gün olduk hiç bir yan etkisini göstermesi zaten yat etkileri ishal kusma vs bunlar normal dedi hemşire hanım ama biz hiç birini yaşamadık Allah’a şükürler olsun 🥰
mira20022023 Mom_babyy Bende 3. Ayında yaptıracağım. Nasıl bir yan etkisi olur bilmiyorum ama kaç çocuk doktoruna kaç ebeye sorduysam hepsi yapılmasını tavsiye ediyor.
Anne980 Mom_babyy biz rota aşısını olduk. Aşı oral yoldan veriliyor. Eve geldikten 30 dk sonra baya yoğun kustu sonrasında bir yan etki görmedik çok az huzursuzluğu vardı oda normal her aşıda olur.
Mom_babyy Leo2020 benimki de kolik bebek dedi doktor şuan biraz rahatlamış gibi doktor önerdi ileri düşünerek yaptırmak istiyorum ama işte insan bir düşünüyor ne kadar etki eder ne kadar koruyor diye
Leo2020 Mom_babyy imkan varsa yaptırın bence zaten çok basit bir aşı. Ne gerek var riske girmeye yaz geliyor ishal vakaları artar çünkü.
Nurrrrrr233 Dün yaptırdım canım hiç bir yan etki olmadı yaptırmanızı kesinlikle isterim durumunuz varsa
Medineyigiit Nurrrrrr233 bende yaptırmayı düşünüyorum pazartesi doktoruma sorup ne kadara yaptırdınız
Hndealnathn Yan etki için birşey diyemem. Yaptırmadan bilemezsiniz ben 10 yaşındaki oğluma da 2 yaşındaki kızıma da yaptırdım tek yan etki asi sonrası kakalari ishal gibiydi o da 1 2 kez oldu sonraki kakalari gayet normaldi başkada bir yan etki görmedim
Mom_babyy mira20022023 doktorum bana da tavsiye etti pazartesi sağlık ocağında kontrolümüz var onlarda kesin önerecekler bakalım yaptıracam inşallah
mira20022023 Mom_babyy normalde devlet tarafından karşılanan 3. Ayda rutin bir aşı yok diğer aylarda yapılan aşılar ile arasında da em az bir ay olması gerekiyormuş o yüzden hemşirem 3. Ayda yapmayı önerdi ilk dozu bende 27 mayısta yaptıracağım. Bir de bildiğim kadarıyla soğuk zincirle korunan bir aşı o yüzden her eczaneden anında temin edilmiyormuş. O yüzden iki gün önceden aşıyı alacağınızı eczaneye belirtip getirtmek gerekiyormuş.