Dilaraa34 Kızlar bebeğimde reflü var uyurken birden bire öksürüyor boğuluyor ve o an müdahale etmezsem tıkanıyor haliyle. Bu durumdan dolayı uyku uyuyamaz hatta evde iş yapamaz oldum bi an olsun yanından ayrılamıyorum ve daha 38 günlüğüz bu şekilde ne yapacağımı şaşırdım inanın. Bebeğinde reflü olup bu durumu yaşayan var mı yada çözüm bulabilen ? Yan yatırıyorum reflü yatağındada yatıyor ama öksürüp boğuluyor birden yinede 🥺
Siyahpapatya Dilaraa34 Doğduğundan beri bu problem var. 4 ay 23 günlük olduk hala aynı. İlk 3 ay başından ayrılamadım boğulur diye. Şimdi kendi dönebiliyor ama hareket ettirmesem se doyurunca ne yaparsam yapayım her halükarda kusuyor. Gastroentoloji ilaçlar iyi değil vermek istemiyorum dedi. Nereye kadar sürecek böyle bilmiyorum
benoyleuygungordum_ Dilaraa34 Bizimde vardı kilo kaybı yoksa sorun yok dedi doktorumuz 3 aydan sonra düzeldi ama kilo kaybı vs varsa ilaç başlayabilir veya reflü maması
Sevdaeliz Dilaraa34 reflü yastığı kullanıyorum onun dışında doktor normal dedi adı üstünde yeni doğan reflüsü bir şey olmaz dedi kilosu da düşük
Nefes_123 Dilaraa34 inan canim bunlari okurken kendimi gordum benim bebegimde öyleydi kimse yokdu yanimda ilk cocugumdu ne doktorlara gittim agladim uyuyamadim korktum ama hicbir care bulamadim simdi 4 aylik oldu biraz daha hafifledi kusmalari bana süt alerjisi olabilir denildi diyet yapiyorum kendimce belki o yuzden biraz azaldi ayni senin gibi reflu yatagi aldim gece uykusundan bile uyanirdi kusa kusa resmen piskolojim kalmadi ama simdi daha iyi seninde insallah tez zamanda hafifler dua et baska hicbirsey yapilmiyo doktorlar hixbirsey yapmadilar benim cocuguma
Cansuaylin Yani emzirme yada mamadan sonra en az 20 25 dakka dik sekilde tutmanız gerekiyor. Mideye insin diye. Benim kizimda 37 gunluk ve ciddi reflusu var. Bizim kusma olayimiz cok var. Sizin reflu ne durumdaa.. reflunun yaninda gazida oldugu icin midede durmuyor ve cikartiyor. Gögsü yandiginda öğürme olayida oluyor ve cikariyor. Reflusu olan bebeklerin anneleri emziriyorsaa nerdeyse hemen hemn hersyi doktor kestiriyor. Ornegin ben sut ve sut urunleri tuketmiyorum. Domatesden tutun hersey yasak.. sizin doktorunuz nasil yoll izledii
ZorluCM Cansuaylin bızde de reflü var cok ciddi. Altını acaam dahi agzına gelıuor evladımın cok uzuluyorum doktor 1 yasında anca gecer dedı. Kilo alımı 250 gram kadar dusuktu akranlarına göre ama duzelttık ılaclarla. Kar zarar oranına göre ılac kullanmak zorunda kaldık. Motilium surup onerdi doktor, ve toz gavıscon aldık. Sütümü sagıp ıcıne kattım gunde 1 veya 2 sefer. Bir duzenım ya da saatım yok. Bebegımın ne zaman uyuyup ne zaman uyanacagı bellı degıl fakat zaten bu reflu belası uyutmuyor ki. En derın uykularından reflü yüzünden uyanıyor kuzum. 2 ay 9 gunluguz suan. Belkı 3 4 ay olunca geçer ümidim var. İlaclarsan bıktım . Laktoz intoleransı da var bır de relactaz damla kullanıyoruz. Artık cocugumu emzırmeden once ılacla bogmak istemiyorum cok zor
Cansuaylin ZorluCM inanin tamamen aynilarini yasiyorum ve suan 39 gunluguz. Ayni ilaclari kullaniyoruz ama gaviscon bizi maf eddi. 3 gun oldu kullanali kabiz oldu. Her mamadan sonra ciglik cigligaâ. Gazi ve kabizligi aglama krizlerine donustu.. ve durmaksizin saatlerce bu sekildeyiz. Doktora sordum ama kesmemiz imkansiz dedi gavisconu.. cunku kilo alimi yok.. midede hic bisi durmuyor. Anne sutumu sagarak veriyorum mememi emiyordu ama cok hava yuttugu icin mideye inmeden kusuyor duye malesef biberonla verme karari aldik. Ve suan sutumde gelmiyor.. kusarken bogulma olayimizda var. Ahhh ahhh..
benoyleuygungordum_ ZorluCM Geçiyor tabi ki benim kızım o kadar cok kusardı ki her emdikten sonra defalarca.. tıkanırdı bir de kusunca bazen burnundan gelirdi kusmuğu. 3 aydan sonra düzeldi şuan 4 aylık ara ara kusuyor oda midesine baskı olursa mesela alt değişirken vs
Dilaraa34 Sevdaeliz öksürerek boğulması bana normal gelmiyor müdahale etmezsem sonunu düşünmek bile istemiyorum
Sevdaeliz Dilaraa34 gündüz benim kızımda oluyor bir veya 2 kez bazen hiç müdahale etmiyorum gece olmuyor ki olsa zaten yanındayım duyarım canım ben sürekli başını yüksekte tutuyorum çok kustuğu için
Dilaraa34 Sevdaeliz gece olmaması sizin uykunuzu alabilmeniz açısından iyi benim gece gündüz fark etmediği için zombi gibi geziyorum artık maalesef
Dilaraa34 Nefes_123 evet bu durumun sanırım belirli bir çözümü tedavisi yok Allaha emanet olsun bütün bebeklerimiz inşallah sıkıntısız atlatırız bu süreçleri
Elifefil Benim bebeğim de var şuan, çok gazı olduğu için kendini sıkıyor, gaz olmasının sebebi ise sürümün tazyikli gelmesi. İki gündür önden sağım yapıp öyle emziriyorum. Daha rahat şuan. Hala kusuyor ama daha az. İlaç kullandık ama hiç etki etmedi
Dilaraa34 Elifefil evet tazyikli olduğu için emerken sık sık boğazına kaçıyor zaten emzirirken bile tedirginim resmen
Nefes_123 Burnundan dahi geliyordu kucagimda bayiliyordu halsiz kaliyordu tek guvenim kilo almasinda sorun yokdu kac coxuk doktoruna gittim gastrolojiye gittim ozele coxugumu delik desik ettiler cok kotu zamanlardi gercekten hicbiride senin cocugun su hastalik var demedi otdan oraya sureklediler simdi kusmasi hafifledi ama sut urunu hicbirsey yemiyorum vucudunda kizariklar cikmaya basladi ben yemedikce sütum gelmiyo yine ne yapacagimi bilmiyorum
Elifefil Benim bebeğimde burnundan geliyor, gittikçe azalıyor ama tabi başından ayrılmamak lazım gerçekten
Dilaraa34 Elifefil evet çünkü anlık bir durum ne zaman olacağıda belli olmadığı için afedersiniz tuvalete gidemiyorum korkudan
Mrscapa Dilaraa34 aynısını yasıyoruz. Reflü yastıgı kullanıyorum emzirdikten sonra mutlaka gazını cıkartıyorum. Birde yarım saat yatırmıyorum kucagımda hep. İki kere bogulma yasadı. Balgam oluştu reflüden serum fizyolojik veryorum günde iki kere burundan sırıngayla. O da bogulmasını engellemek için doktorunuza sorun ama ben fayda gördüm. Bir de reflü için gastrotuss baby verdi doktor sabah aksam iki kere veryoruz sanki biraz daha iyi gibi. Ek gıdaya gecince rahatlanacak dediler bakalım. Yüksekte yatırıp bir de gece erken emziriyorum uyku saatinden önce daha iyiyiz Allahın izniyle
Dilaraa34 Mrscapa aynı şuruptan bizede verdi ama sanırım kabızlık yaptı bize çünkü şuruptan sonra başladı kızımda kabızlık, bir an önce büyüsün diyorum sırf boğulmaları yüzünden psikolojim bozuldu resmen Allah kimseye yaşatmasın canım çok zor geçiyor bu dönem
Dilaraa34 Mrscapa ben ilk hırıltı şikayetiyle gittim zaten doktora o zaman reflüsü olduğunu öğrendim maalesef hırıltısıda var yani
Mrscapa Dilaraa34 serum fizyolojikle geçti bizim hırıltı doktorunhza sorun belki sizede varir. Cok gecmiş olsun.