Hilaltas Anneler bebeklerinize akika kurbanı, 7. Gününde saç kesme, damaklarına hurma sürme ve zemzem suyu damlatma gibi şeyler yaptınız mı?
1_nisan Hilaltas oğlum ramazanın ilk günü doğdu öyle olunca akika kurbanını kadir gecesi kestik sac kesme yada hurma verme olmadi ama dogumum sezeryan oldu oğlumu benden önce odaya çıkarmışlar ben daha ameliyattayken gorumcem ve kaynanam bir çay kaşığı zemzem vermişler cok sonradan söylediler tabi bana bunu
zeynepliyakusum Hilaltas akika kurbanını daha kesemedik malesef saçlarınada kıyıp kestirmedik kızımın ama zemzem 2 damla falan verdim.sonuçta şifalı olduğuna inanılan bir su.şimdi 3 yaşına girecek her bulduğumda mutlaka zemzem suyu içiririm.ama hurma olayını doğru bulmuyorum.büyüdüğünde yiyebilir ama ilk doğduğunda kendimde vermedim verilmesinide doğru bulmuyorum.alerjik reaksiyon falan gösterebilir diye düşünüyorum
Minel-inannesi Hilaltas bu saydiklarinizdan hicbirini yapmadim. Ozellikle hurma zemzem verilmez zaten avuc ici kadar bisi oluyo bebeler ilk dogduklarinda yapmayin etmeyin vermeyin yazik gunah bebeğe daha bunyesi ne midesi ne
Hilaltas 1_nisan ben de bugün duydum bi arkadaşımdan kendi çocuğuna bir çay kaşığı zemzem içirmişler kurban ve saç kesmeye karşı değilim olabilir ama zemzem ve hurma yapılmaması gerekir gibi geliyor.
Yusufff-41 Minel-inannesi bizim gibi yedirip içirmiyoruz canım ne yazığı dudaklarına diline sürersin hurmayı bir çay kaşığı zemzemden de çocuğa ne olacak
Yusufff-41 Hilaltas ben yaptım canım zemzem damlattım hurma da sürdüm dua ederek imanlı tatlı dili hayırlı bir insan olsun diye akikalarını da kestik şükür oğlumun saçını kesmedim ama tırnakları saçı bir gram bile gelmezdi onun da karşılığını vereceğim en kısa zamanda inşallah
Yalpp Hilaltas diğerlerini yapmadım ama bir ağız mendili ne zemzem sürüp dudaklarina sürdük icirmedim
Geceperisi Hilaltas iki çocuğuma da zemzem hurma verdim odaya geçer geçmez hurmayı ve zemzem suyunu dudaklarına sürdüm sadece
Ali_asaf_10 Hilaltas zemzemi benndogum sancıları esnasında içtim bebeğe de doğduktan sonra bir iki damla damlatmistik çok az verilebilir bence bir iki damlanın zararı olmaz