2_anne_ gece güzel uyuyan bebekler gündüz sanırım sikinti çıkarıyor. Bizde de öyleydi. Ne olursa olsun çok direnmen lazım. Uyku desteği yap, yavaş yavaş bırak. Örneğin ayağında sallamakla başla. Sonda beşikte yap bu isi. Besinin üstüne bi çarşaf ört. Benim ki de direniyor ama rutinini algılamis. Mecbur uyucam diyor sanırım. Diyelim 8 de uyandı. Önce biraz konuşma. Sonra yüz üstü, biraz oyun, altını ac o arada hem havalansin, hem bi zeytin yagi yardimiyla gaz masaji yap. Alti acikken daha raha gaz cikariyorlar. gerekiyorsa altını değiş, zaten bunları yaparken rahat 30 dk geçiyor. Sonra emzirme oda rahat 20 dk sürüyor. Çocuğun kafasını karnından yüksekte tut. Dizinde bi sure kalsın. Bi kac dakika sonra. Cok yavaş hareketle omzuna al. Evde gezin pat pat değil. Cok sakin şekilde gazını çıkar. O zaten zorlanıyorsa anlarsın sen de diklesir. Öyle bi durumda devam edersin. Gerekirse yarım saat. 60 70 dk oldu mu. Eger direniyorsa ilk 2 hafta dizde sallamaya başla. Mesela. Sonra beşigıne al. Bizim onda da rutinimiz var. Kafasını hiç sarsmadan pis pis diye diye besigine koyuyoruz. Emdiği zorla tuttuyoruz. Direndiği zamanlar oluyor. Pis pis surekli bu ses var. Uyku zamanı. Youtubeden açabilirsin. Yüksek sesle başla sonra uyku sırasında kisarsin sesini.. sonra sallamaya başlıyoruz. Besiginde üstünü örtüyorum. Uyuyor. Bizimkinin derin uykusuna geçişi 20 - 25 arsında ( bak bunu bir çok kişi bulamaz ama sende dikkat et. Özellikle belli dakika sonra uyanır. ) o dakikalar arası beşiğe yakinim hemen hafif hafif sallarım. Sonra 45 - 90 dk içerisinde uyanır. Yaa uzun yazdım farkındayım ama. Herkesin cocugu da farklı mesela. Benimki başında durup yüksek sesle telefonla konuşmami cok seviyor. Uykusu çok güzel oluyor. Veya duolingo var bende. O aralarda hep ona calisiyorum. Alışmış sesine çok seviyor. Seninde bulman lazım muhakkak.