Nisaaes genetik yapı da etkili olabilir lakin bazen aile iletişim şekli tablet TV de konuşmayı etkiliyor. Dil için Öncelikle ortak dikkat önemli. Çocuk neyi inceliyorsa onu isimlendirin. Kediye baktı mesela. Net kelime ile. Bak kedi. Kedi. Kedi miyav dedi. Kedi gidiyor. Kedi geldi vs. Çok karışık ve uzun cümleler kurarsanız sizin yanınızda biri bilmediğiniz bir dilde sürekli konuşsun anlamanız çok zor. Ama eline bir nesne alsın (kitap) inglizce olarak book desin. Siz ha bu kitap demek ki dersiniz.Bu yüzden ilk başta daha az kelime ile daha somut konuşmayla model olun. Mesela bebeğim bir şeyi sürekli atıyordu her attığın da düştüü diyorum. Ama yılmadan o attıkça abartısız belki yüz defa en son oda ıslak mendili attı ve düşüü dedi. Örneğin kule yaparken halkaları sürekli takıp, taktım diyorum. Sürekli topu at diyorum top oynarken. Çocuk mesela elma yiyor çiğniyor her seferinde bitti mi diyip sorup veriyorum. Bitti gitti at tut vs beni tekrar etmeye başladı. Bir oyuncak bebek aldım eline alınchemen bebek diyorum. Sonra bebeğin gözünü gösterip göz diyorum. Böyle yüz uzuvlarını bebekte gösterip sonra kendimde sonrada onun yüzünde gösteriyorum her gün. Şimdi göz, kulk buru falan demeye başladı. Kamyon sürüp sürekli düt dütt diyorum. Dil egzersizi çok yararlı basit çocukta tekrar ediyor. Plastik hayvanlar aldım sürekli onlarla oynayıp seslerini tekrar ediyorum. Şuan sadece köpek hav ve horoz üü diyor. Eşim ilk baş sen delimisin diyordu. Şimdi gelişimi gördükçe tebrik ediyor. Daha önce birine yazmıştım sizin içinde kopyaladım belki işinize yarar.