aras-bebek selamlar :) öncelikle sakin olmak rahat olmak demişti bizim pediatristimiz.. benim bebeğim doğum kilosu altına düşünce emzirme desteği almıştım bir doktordan ve kilo takibi yapıldı. Öncelikle dönem dönem süt azalabilir. Her ne olursa olsun emzirmeye devam etmek gerekli yani sütü artırmanın en birincil yolu emzirmek. Bol su. Dengeli beslenme. Yani sakın çok çok ot sap kök olayına düşüp de durduk yere karaciğerinizi hasta etmeyin.. bana her şeyi yemeyi dene dedi mesela ben bulgur falan yemedim gaz yapar diye ama yapmadı, keza marul, gaz yapmayınca müthiş süt yapıyorlar :)) tahin gayet ok ama yağlı olduğu için miktarına dikkat etmeli. Kavrulmamış kuru yemişler, meyve, protein. Ama her zaman miktara dikkat ederekö doktorumuz emzirme destek ilaç veya damlaların herhangi bir bilimsel ispatı olmadığını söyledi örneğin ben doğumdan itibaren bestlak kullanıyordum, sütüm azaldığında da kullanıyordum zaten, dolayısı ile tek başına bu destekler işe yaramasa da destek fikri beni motive ediypr, bem Solgar breewers yeast kullanıyorum halen. Sütü üreten prolaktin hormonumuz var, ekstreme bir şey olmadıkça kesilmiyor. Bir de üretilen sütü kanallar ile dağıtan bir hormonumuz daha var ki o da oksitosin işte bu hormon azalınca aslında kesilmediği halde süt kesildi zannediyoruz. Oksitosinin en bitğk tetikleyicisi emzirmek. Göğüs masajları, ılık kompresler muhakkak yapın, süte cidden faydaları var. Kuru incir, badem, dut, tahin, avokado, kuru üzüm, kayısı/gün kurusu, hurma muhakkak dengeli tüketin