Doganinannesiyim
1.duş alabilirsin. Su geçirmez bantlar var 20₺ falan eczaneden temin edip bi sandalyenin üzerine oturup duş alabilirsin ben öyle yapmıştım. Çekinmiyorsan annen veya eşin kardeşin biride yardımcı olabilir. Saçlara erişmek biraz zor olabilir 🤔
2.sütünü emzirme dışında sağıyorsan zaten emzirmeye göre daha az çıkar çünkü bebek emerken tükürüğü ile memeni uyarır bu uyarı beynine sinyal gönderir ve süt kanalların sütü boşaltmaya başlar ama makinada bu sinyal beyne gitmediği için yarı yarıya daha az süt çıkar.
3.sütünü daha kolay akıtabilmen için sana şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Sıcak su torbası ile memelerini ısıt ve sağımını öyle yap hatta sağım yaparken bile torbayı sürekli etrafında dolaştır bu da kanalların açılması için yardımcı olur.
4.kendini üzme canını sıkma neredeyse her bebek sarılık olur bizde uzamış sarılık vardı neredeyse 2 ay sürmüştü. Allah beterinden saklasın. Psikolojini sağlam tutman gereken bir dönemdesin en azından bebeğin için. Süt işide tamamen psikolojik. Geliyo gelmiyo doyuyo doymuyo diye düşünme ben en iyisini yapmaya çalışıyorum diye düşün. Çok daha kötülerini yaşamış, sana göre nispeten daha tecrübeli bir anne tabsiyesidir bu 🌸
5.eğer ki göğüs uçlarında yara varsa zeytin yağ kullanabilirsin ben zamanında çok kullndım çok şükür hiç yaram olmafı hem yıkamayada gerek yok bebek öylece emebilir en azından gazı olmaz ☁️