hazel23 mayalama derecesi yüksek olmuş olabilir yani çok sıcak mayalamış olabilirsiniz. Ya da yoğurdu uzun süre dışarıda bekletmiş olabilirsiniz. Maya yaptığınız yoğurdunuz ekşi olabilir. Mayalarken 5 litre süte 2 yemek kaşığı yoğurt yetiyor. Sütün içine parmağınızı batırıp 7 saniyeye kadar sayın. 7. Saniyeye kadar parmağınız yanmadan içinde durabilmeli. Sonra ayrı bir kapta yoğurdunu az bir sütle karıştırıp mayalayın.Sonra tamamına karıştırın. Yoğurt 5 saat dışarıda dursa yetiyor mayalanmak için. Ben hep böyle yapıyorum. 2 hafta bile dursa ekşi olmuyor tadı ve taş gibi oluyor. Aynı sütle kaynanamda yapıyor ve ilk günden itibaren yoğurdu ekşi oluyor. Kaynama derecesi ve dışarıda tutma sürenize dikkat edin sadece