38 günlük bebeğim hergün aynı saatlerde ıkınmaya başlıyor, gece 4de uyanıyor karnı doyunca tam yatırıyorum 4 buçukdan 6ya kadar ıkınıyor ama kaka yok. Bugün yine fitil kullanmak zorunda kaldım, önden katı kaka arkasından yumuşak kaka çıktı. Yarın doktor kontrolümüz var inşallah bir çare buluruz, kabızlık bu sanırım yani, ama mamadan ama genel bi durum bilemiyorum. Uyuyunca bi ıkınma geliyo uykusu bölünüyo sonra uyuyamayınca ağlıyor, bende aldım kucağıma hafif dik uzandım koltuğa kızımıda göğsüme yatırdım böyle olunca çok rahat uyuyor ve ıkınmıyor aklınızda olsun, her zaman değil ama fazla ıkınmaya başlayınca böyle uyuycaz artık beraber. Çünkü araştırıyorum ıkınması normalmiş aslında, kasları güçlenmeye ve kendi kakasını kendi yapmaya alışacakmış ama işte bizimki hiç kaka yapamıyor sorun orda. Kabız olduğu için yapamaması başka, öğreneceği için yapamaması başka. Hadi 2 3 güne bi kaka yapsa kıvamı yumuşak olsa kendi haline bırakacam nasıl olsa 2 3 gün sonra yapacak diye ama, hem yapamıyor hemde katı kakası :( nette bu durumu yaşayanlar 3. Ayına girince düzeliyor demişler hep ama işte genel bi kabızlık sorunu varsa düzelmez ama genel bi sorun yoksa kaldı bi buçuk ayımız ahh içim gidiyor ıkınmasına :(