Kızım tam 1 yaşında. Sabah kahvaltıda bir yumurta (bazen omlet bazen haşlama bazen patatesli bazen peynirli vs yapıyorum) salatalık peynir ve portakal suyu hazırlıyorum. Yumurtanın 3te1ini peynir den sadece bir çatal. Salatalık 2 dilim vs yiyor. Ama bunu zorla yediriyorum yani sürekli ağzını kaçırıyor. Yemekle oynamasına da izin veriyorum elleriyle alıyor yere atıyor kaşıklarıyla almaya çalışıyor ama zorla ağzına tepiyorum. Hatta diliyle dışarı çıkarıyor. Öğlen sebze yemeği, yoğurt ya da çorba veriyorum. Bir kepçe kadar inanın 2 kaşık anca yiyor zorla. Ara öğün muz, kuru üzüm veriyorum. Eskiden muzu bitirirdi yarıım muzu bitirmiyor bile. Akşam yine bizim yemeklerimizden koyuyorum o dda yine 2 kaşık zorla yiyor.
Bu arada emziriyorum aralarda. Yani ona güveniyor sanırım hemen gelip Anne meme diyor gözünü ovuşturuuyor uykusu vardır diye emziriyorum.
Kansızlık vardı kızımda o mu iştahsızlık yapıyor ama kan damlasını da eksik etmiyorum. Bilemiyorum eskiden daha iştahlıydı. Dilini çıkartarak yemeği dökmeyi öğrendiğinden beri yediremiyorum. Kafasını sürekli yana sallıyor. Zayıflıyor da gitgide. Yürümeye başladığından beri. Bu çocuk aç mı ben nerede yanlış yapıyorum? Ne kadar miktar yemek vermeliyim? Ne yapmalıyım?