Sbldrkeg parlicanları çizgili soyup yarım saat tuzlu suda bekletin acılığı gitsin. Çıkardıktan sonra peçeteyle kurulayıp bıçakla bir kaç yerinden delin patlicanları. Üzerine fırçayla yağ sürün ve tepsiye dizip fırına atın 180 derece 40 dakika yapıyorum genelde. Onları fırına verince iç harcı hazırlayın. Önce kıymayı kavurun sonra soğan biber ilave edin salça baharatlarını ekleyin en son domates ilave edip iyice pişirin. Patlicanlar fırından çıkınca biraz bekletin soğusun. Hemen ılıyor zaten. Patlicanları açtırıp iç harcı ekleyin. Bir iki yemek kaşığı salçayı sıcak suda eritip fırın tepsisine dökün, tekrar 180 derece fırına 30-40 dk atın pişsin. Ben hep böyle yaparım çokta lezzetli olur. İç harcını kendiniz istediğiniz gibi lezzetlendirebilirsniz Oglumcanim_