Nasıl tedavi oldunuz ne kadar sürede geçti
Annebbk suan yigenim bandajda 4 aydir bandaja aldi doktor
Annebbk kızıma kalça çıkığı var dedi Özel hastane sınırdaydı 57di ilk ay çift bez taktık 1 ay sonra tekrar kontrole götürdük olmamış dediler ortapediye yönlendirdi o pelvik bandajı verdi 1 ay sonra gelin dedi gittik tekrar olmamış dedi 58 çıktı 1 ay sonra tekrar gittik usg çektiler yine olmamış bi 1 ay daha tak dedi sen hiç bandajları takmamışın dedi nasıl takmadım dedim bacakları morardı taa dedim. Dr bebeğe ya kilo aldırma ya da yeni bandaj al dedi kızdım çıktım Dr odasından devlet hastanesi randevu aldım devlette röntgen çekti röntgen en garanti sonuçmuş röntgen de de kalça çıkığı olmadığı ortaya çıktı… Yani uzun lafın kısası tek Dr bağlı kalmayın başka Dr da götürün…
Annebbk bizde de sağ kalça gelişmemiş henüz 1 ay sonra tekrar gel çift beze gerek yok dedi kucaklarken bacak arasından tutun dedi insallah düzelir
Annebbk bnm kiziminda hafif cikiklik var sol kalcada 25 gundur pavlik bandaji takiyoruz 5 gün sonra kontrolü var 2-3 aylık bir süreç dedi doktor 2 ayında takıldı erken teşhis olduğu için inşallah Kolay atlatırız
Annebbk benim kızım 2 aydır bandaj takılı
Annebbk Benim bebeğimdede çıkmıştı 55 olması gerekirken 58 falan diye hatırlıyorum 1 ay çift bez bağladım tekrar kontrole gittiğimizde geçmişti
Annebbk biz de iki aydır ortez kullanıyoruz
Annebbk kuzenimin bebeginde çıktı şuam çıft bez kullanıyor haftaya randevusu var inşallah düzelir
Annebbk ben iki bez bağladım üst üste doktorum söyle çok şükür bizim oturdu
Annebbk sağlık ocağı bizden de istedi hangi bölümden randevu almalıyız Ortopedi bkar mı
Annebbk 1 aylıkken pavlik bandajı takıldı az bi fark vardı 3. Ayında çıkardık herşey normale döndü bir skntı olmadı çok şükür 🙏
Annebbk benim 1 aylıkken ultrasonda 2 derece geri dediler 2 aylıkken tekrar cekicekler
Annebbk arkadaşlar kesinlikle bir kaç doktora götürün her doktor bilmiyor maalesef hele ki normal rutin kontrolleri yapan doktorlar hiç anlamıyorlar devlet hastanesinde kızıma da var denildi 1 ay çift bez taktık gittik hiç gelişme yok dedi başka özel ortopedi doktoruna gittik kalça çıkığı olmadığını öğrendik çok şükür
Annebbk ne zmn nasl öğrenlyr kalça çıkığı
Annebbk bandaj taktik 3 ay üst üste de bez takarak açıklık kapandı çok şükür şuan 2 yaşında tabi bir peblem Yok
Annebbk yeğenim bandajla 8. Ayında atlattı
Azraada58 değerleri kaçtı acaba hatırlıyor musunuz
Azraada58 devlete mi gidiyor yiğeninin özele mi
Annebbk tam hatirlamiyorum canim ama biri 43 biri 45 mi neydi tam emn dglm ama
MaKBiLe__KrAL_35 yavrum boşu boşuna çift bez, bandaj taktı gerçekten tek doktora bağlı kalmamak lazım
MaKBiLe__KrAL_35 hasekiye ilk kizindada vardi yine ayni doktora gidiyor
Benim kızım 5.5 aylıkken ameliyat oldu 4 ay alcıda 2 at da atelde kaldı. Suan 20 aylık olacak kaşca da bi sıkıntımız yok sükür. Korkulacak bisey degil merak etmeyin. Ameliyat derse de doktorunuz yaptırın cünkü biz kemer gibi bisey takmıstık ismini unuttum o daha da kötü yaptı. Ama iyilesenlerde var muhakkak.
Burcu4135 kaç aylıkken fark ettiniz direkt mi ameliyat denildi öncesinde bandaj vs uygulnmadi mi
Burcu4135 çok geçmiş olsun değeriniz kaçtı
CmreKSidar inşallah geçmiş olsun bize de bacak arasından tutun dedi ama pavlik bandajinj da önerdi onu kullanıyoruz
CmreKSidar birimde kalçamız gelişmemiş aparat verdi 1 ay kullan dediler
CmreKSidar bizdede aynı sorun var 4 aylık olduk sizin bebeğiniz kaç aylık
Nasıl anlaşılır çıkık olduğu
Cerenoymk35 2. Ayda kalça ultrasonu çekiliyor. Çocuk Doktorunuz söyler
Cerenoymk35 iki ayağını yan yana getir eğer biri kısa ise çıkık oluyor diye biliyorum ben bi tanığımız hemşire demişti bacaklarını eşit tutman lazım
Frezya26 2. Aymı bizim 40 ımız cıkınca dediler yaptırdık sorun yokmus ama simdi iki bucuk aylık olduk hala olabilir mi acaba yoksa yok mudur
Bizde de sağ kalça 1 cm kısa çıktı çift bez kullanıyoruz 3. Ay kontrolü var ınşallah düzelmiştir 🙏
Humosunannesi insallah bizim de 2 buçuk ayında teşhis edildi umarım çabuk iyileşir
Humosunannesi dogdugunda doktorumuz takipteydi 2 bez kullandık olmadı. 4 bucuk aylıkken kemer gibi bisi kullandık omuzlardan asılan oda daha kötü yaptı. Artık bandajla falan kurtulamıcaktı doktorumuz hemen ameliyat dedi. Cok basarılı r profesor yaptı ameliyatı ismi Tuncay Centel arastırabilrsiniz. Belki lazım olur size de.
Kızımda vardı bir ay çift bez taktık düzeldi. Allahın izniyle düzelir inşallah 🙏
Biz de 1 aylıkken kalça ultrasonu çektirdik henüz gelişim sürecinde olduğu için bir kalçanın alfası düşük çıktı,2. Ayında çektirdik normale dönmüş,erken çektirmemek lazım 2.ay ideal.
Bebeğim bir aylıkken gitmiştim kalçası tam oturmamış dediler bize şu an iki buçuk aylık oldu hastaneye götürdüm kalçası oturmuş dediler bize düzelmiş dedi bana bir şey önermediler başka hastaneleriyle kontrolümüz var Oraya götürürken yine bir çektirmek isterim
Benim kızımda 2 aylıkken çıktı sağ kalça 43 sol kalça 56 çıkmıştı İstanbul ve Ankara’da birçok doktora götürdüm hepsi farklı açılar söyledi fakat tip 2b kesin dediler en son çocuk ortopedi üzerine iyi bir profesör bulduk ona götürdüm 3 ay pevlik bandaj 2 ay ortez kullandım çok çektik ama düzeldi çok şükür .doktora gittiğimizde ihmal üzerine büyüyen çocukları görünce hafife alınmaması gereken bir durum olduğunu söylemek isterim .
Bende 2 defa götürdüm geçemedik cift bez kullaniyoruz biray olacak 10 nda randevumuz var inşallah geçer kalça cikikligi değilde gerilik diyor doktor 3nde geçeriz inşallah
Figennnn55 bize de gelişmemiş olduğunu söyledi kalça çıktığı var demedi ama bandaj kullanıyoruz sizin değeriniz kaçtı bez için