A_18B 3 AY 10 GÜNLÜK ERKEK ÇOCUĞU GUNDE 3-4 SAAT UYUYOR COK COK FAZLA AGLİYİR VE BELİNİN ÜSTÜNE SİRT ÜSTÜ YATMAK İSTEMİYOR AGLAMAKTAN HELAK OLDU DOKTOR BİSİ YOK DEDİ ÖZELE GÖTÜRDÜM UZMN DOKTOR BAKSİN TOMOGRAFİYE GİRSİN DEDİ NE OLDUĞUNU KİMSE ANLAMADİ AGLARKEN SURKELİ GERİNİRMİS GİBİ BELİNİ ÇEKEREK AGLİYOR KASİLİYOR
Asiltas A_18B kolik bebek yay gibi kıvrılıyor di mi önce sakinlet sonra biraz sesini yükselterek ninni söyle istersen ayagında salla benim oğlumda öyleydi sokakta uyutuyorduk artık çok yorulunca ayakta sallamaya başladık 5ay 20 günlük hala uyku vakti geçince yapar en fazla 1bucuk saati geçirme uyku arasında 1bucuk saat olunca al ayağına salla
A_18B Asiltas böyle sırtını gergin yapıyor canı çıkacamis gibi ağlıyor saatlerce 1 aylık olduğundan itibaren var biraz kucağa alınca sakinliyor besigine koyunca cikdiiryor yada yatirinca kolik mi bilmiyorum ama acaba başka sebebi mi var diye düşündüm çünkü saatlerce nasıl bu kadar ağlar healk olur 😞 daha yeni hastaneden geldik Gine bişi yapılmadı calpol sadcee şimdi dhaa yeni yoegunluktan uyudu ama inliyor felan napcam bilmiyorum gozleinin altı kıpkırmızı
MorVosvos A_18B bacaklarını da dimdik uzatıyor mu. Benimki de öyleyle. Ama koliği doktorların anlamaması da zor. Yani uzman çocuk doktorunun. Saat 6 ile 9 arası ektra çıldırıyordu. Plates topu okudum biryerde hemen aldım. Ve işe yaradı. Ağzına emzik verdim plates topunun üzerine oturdum kucağımda bebeğim zıplayarak geçti 3 ay
Asiltas A_18B benim bebeğimi anlatıyorsun aynı doktor gezip boşuna yorulma bence yine sen bilirsin tabi güzel bi gaz damlası kullan balkona bahçeye vs çıkar uyuyacağı zaman bir de dediğim gibi uyku saatini geçirme
A_18B MorVosvos Evet uzatıyor uzmana yarın götürcem devlet hastanesinde anlamdimsr doğrusu dışarı çıkınca genel olrak sakin hep acikmadigi sürece ama ozlekikle yatırmaya calistigimda çıldırıyor kolikse bile sukretfem en azından hasta olmadığına sevinirim . Çığlık çığlığa ağlıyor ama uykuda da sürekli mirildaniyor kolik olduğunu gerçekten nasıl anlarım
A_18B MorVosvos bide her gün olmuyor hani genel olarak sürekli ama mesela 2 gün olmuyor stabil ağlıyor fln uykuya geçiyor ama illaki haftada 5-6 gün oluyor özellikle geceleri kolik bebeklerde de öylemi. Pilates topu bende deniycem umarım işe yarar en önemlisi uykuya nasıl grvircem dik şekilde kucak istiyor öyle de uyumuyor enerkenxe aynı hareketi yapıyor . Ve kundak olmadığında elleri kendini uyandırıyor yaptığım dada daha çok ağlamaya başlıyor
MorVosvos A_18B kolik bence bebeğiniz tarifleriniz çok uyuyor. Bizde de durum yay gibi geriliyordu tam sakinleştiriyorum yatırayım beşiğe diyordum hop tekrar başlıyordu herşey. Hele ki o 18 ile 21 saatte eşimle hazırlanıyorduk krizi başlıcak diye. O saatlerde açsa bile süt içmezdi. 18e kadar beslerdim. Sen onu zıplat bir. Plates topu olmasına gerek yok dizlerinin üzerinde zıplarmış gibi eğer susuyorya plates topu hemen temin et.
MorVosvos A_18B bende bilirim kocamı işten çağırdığımı bir problem var biz anlayamıyoruz diye. Ama şükürki geride kalıyor. Ama biraz yoruyor tabi. Birde sen uyanıkken onu yüz üstü yatır bakalım rahat uyucak mı, bizim yüz üstü dururdu. Ama sakın gözünü ayırma yüz üstü yatarken.
HilalSerdaroglu Bence az uyuduğu için çok yoruluyor bedeni ağrıyor olabilir. Günde bir kere uykudan önce ılık bir duş ve ağrı kesici vermenizi tavsiye ederim. Birde ninni açabilirsiniz. Piş piş içeren.. yada beyaz gürültü.. karnına sabahları masaj yapabilirsiniz. Genelde gaz sancısında dediğiniz gibi ağlarlar.. bir de dördüncü ay uyku gerilemesine giriyor olabilir.. bol temiz hava bol duş bol sabır 😥
HilalSerdaroglu Böyle olduğu zamanlarda dik şekilde kucak istiyor diyorsunuz ya aynı tempoda evin içinde yürüyerek ninni ile pişpişleyip yavaş yavaş emiyorsa meme verebilirsiniz bende benzer şeyleri tecrübe ettim. Kolaylıklar dilerim tekrar 😊
A_18B HilalSerdaroglu teşekkür ederim bende çok korkmuştum anlamıyorum neyi var diye belimi açıyor felan diyw
A_18B MorVosvos MorVosvos yüz üstü durmayı sevmiyor ama ellemeyinve dueuyro ama uyurmu bilmem sallamaya alışık bide teşekkür ederim