Merhabalar kizlar bebeğim tam 2.5 aylik 3,4 gün oldu bebeğim kaka yapmiyor ne yapabilirim Yardım edin🥲 fikirlerinizi bekliyorum
AysuEla1 popsunun deligini uyarin yapar az once bi hanimefendi de soylemisti yapamiyor diye ama siz uyari verirseniz yapr
AysuEla1 genelde bizde de kabızlık oluyordu kolik bir bebeğim olduğu için bizde armut ve şeftali çok işe yariyordu siz yediğinizde sütten onada geçer rahatlatır birde kuru incir de iyi oluyor
AysuEla1 probiyotik kullanıyor musunuz? Düzenli kullanımda kaka yapması çok rahat oluyor
AysuEla1 37 günlüğüz aynı valla ne yapacaz şaştık kaldık ya
AysuEla1 margarin ile makatını uyararak yani daireler çizerek uyanabilirsiniz ayriyetten kulak çubuğuna vazelin sürüpte aynı işlemi yapabilirsiniz 1 hafta 10 gün kaka yapamayan oluyormuş. Birde aşırı derecede gaz sancısı çekiyor ise yine yapamaz kaka probiyotik kullanmanız gerekir
AysuEla1 gaz damlası kullanıyor musunuz ? Eğer kullanıyorsanız kabızlık yaptığını söylemişti doktorum bana
AysuEla1 kulak çubuğuna zeytin yağı sürüp biraz ittirin poposuna gaz ve kakayı kolay bi şekilde çıkartır yada ateş ölçer ince koltuk altı ateş ölçerinim ucuna krem sürüp uyarın poposunu her iki yöntem de doktor önerisidir benim bebeğim 2 aylık kabızdı ve yara olmuştu doktor önerisi ile yaptım biraz da ayaklarını karnına doğru çektirin hemen yapacaktır
AysuEla1 4 ay 20 günlükbebeğim. Probiyotik de kullandığımız halde kakasını 4 günde falan yapıyor. Ama 10 günü geçmedikçe normal dedi doktor. Fitil de vermenizi önermem dedi götürdüğüm doktorlar
AysuEla1 bizimki de yapamıyor. Bir kaç kez not kağıdını ortadan çapraz kesip külah yaptık sonra sivri ucunu z yağına batırıp makarına soktuk ucunu bekledik yaptı. Sonra dr sorunca sabah akşam yarım çay kaşığı z yağı ver dedi O zaman da fazlaca yaptı şimdi günde 1 kez sabah aç karnına z yağı veriyorm yarım kaşık her gün yapıyor en azından Kaslarına hükmedemiyormuş zamanla düzelir dedi
03alparslan04 deniyeceğim banada söylemişdiler elma iyi geliyor diye elmada yedim bilemiyorum
Mbrre kac ayliga kadar kulaniliuor probiyotik acaba
Mbrre Lacto-G kids önerdi doktorumuz kullaniyoruz
Yenianne2023 hiç böyle olmamişdi bu 2 haftadir böyle oluyor zorla doktoruma aradim ilac yazdi onuda sevmiyo zorla içiriyorum işe yaramadi oda
Yenianne2023 kulak çubuğuna az zeytinyağ damlatın popousunun deliğine gezdirin
Benim de o aylarda 8 gün yapmadığı oldu,anne sütü ile beslenen bebeklerde 10 güne kadar normal dedi doktorumuZ,biz yine de 2 kere fitil atmıştık
Emmosch evettt ya anne sütü yağlıysa oluyomush
EmrEren gaz problemimiz yok çok shükür doktorum ilac önerdi aldik oda işe yaramadi
gulistanakel21 biz 7 ay kullandık daha 2 hafta oldu bırakalı benim kızım da Şuan zorlanıyor popoyu sürekli uyarmak zorunda kalıyorum veya fitil atmak zorunda kalıyorum
Perperik evett yaa doktorum yazmişdi kullaniyorum anne sutune kariştirip içiriyorum günde 1 defa
Ysmndnz_ ama. Cok uyarmamak lazim sizinki buyumus tuvalete tutarak alistabilirisiniz bu uyarma bence ilk aylar denenmeli doger sekil sizden bekliycektir uyarmanizi aliskanlik yapmis bence tuvalate tutun yapar
Ysmndnz_ alışmıshh baya senin iş zormush ablam
AysuEla1 benim kızlardesim ve kuzenim de bebeklerinde kullandı kabızlık yaptı 3 gün kaka yapamadılar benim bebek 25 günlük dün gaz sancısı için prof doktora gittik gaz damlası önermedi kabızlık yapar dedi
Ya siz şakamısınız hala uyarı verin yazan var yazık günah yapmayın ya. Bebeği tuvalete tutun(bilmiyorsanız pozisyon için youtube prema sundariye bakın) yapar o siz tutamıyorsanız anneniz vs. Söyleyin yardımcı olsunlar. Bizi de öyle büyüttüler tuvalete alıştırdılar.
Liliii nasıl tutalim pozisyonu ablaciğim 2 buçuk aylik bebek ne anlıyor
AysuEla1 inşallah iyi gelir bende iyi olmustu sizede yardımcı olur umuyorum
Papatya14 Canım benim ben denedim etkisini görmedim napsam bilmiyorum
Papatya14 yaptım bugün olmadı yine yapamadı :(
AysuEla1 doğduğundan itibaren tutabilirsiniz ben de 2.hafta gaz sorunu başlayınca deneyeyim ne olurki dedim ve o günden sonra kaka gaz hiç problem yaşamadım. Uyaran ile 1 2 yaparsanız devamı gelir çok uğraşırsınız. Önyargılı olmayın bebek ne anlar diyip anatomik olarak en rahat pozisyon o bi deneyin çok dua edersiniz🤗