Kızlar nasıl veriyorsunuz ben hiç vermedim eline de bişey vermedim daha korkuyorum önce ne vermemiz lazım. Hep cici bebe,pirinç unu meyve püresi bunları yiyor başka bişey vermiyorum birde yemek sularından başka ne olur ya yardımcı olur musunuz hele pütürlü ne vermem lazım hiç bilmiyorum nasıl olacak 🤔
Busey42 kıyma, tavuk, pirinç, bulgur vs vermediniz mi şu ana kadar
Busey42 sana tavsiyem gözetimin altında vermeye başla çiğnemeyi öğrensin. Yengemin oğlu 1.5 yaşında hep korkmuş vermemiş yiyemiyo şu an
Busey42 ver eline salatalık havuç elma kemirsin dursun.
Busey42 kız bacimmm niye öyle yaptın. Güzelce sebze yemekleri kabak patates ne bileyim yapıp versen ya çocuk yese. Bilendir yapma çatalla ez. Mesela benim şimdi 7 aylık kalktım kabağı güzelce pişirdim ufak ufak doğrayıp et suyunda onu yedircem yoğurtla ezmeden. Korkma çok şükür onlar anne karnından çıkınca meme arayan yutmayı bilen bebekler Allah veriyor o refleksi öyle olsa meme bulup süt yutar mı yedir cesaretli ol. Ha olamıyorsan annelerden yardım al abladan felan yedirsinler gunah 9 ay kocaman olmuş daha
Busey42 ilk hünden beri pütürlü veriyorum . Bir an önce baslayın çiğnemeyi bilmesi lazım. Bu hün etli taze fasulye verdim. Fasulyeleri minik minik doğrdadım. Kendi çiğniyor
Busey42 hiç esirgeme her şeyden yedir köfte vs merak etme gözetim altında hiç bir şey olmaz
Busey42 Keşke pütürlü birşeyler verseniz. Diğer söyledikleriniz zaten zararlı ve fos şeyler. Omlet yapın, pankek yapın verin eline küçük küçük. Biran önce alıştırın çoçuğu yoksa daha zor olur. Yemeklerini çatal ile ezin ufak ufak büyütürsünüz
Busey42 Benimki de 9 aylık. Meyveli yoğurda bayılıyor muz armut tatlı elma çatalla ezip karıştırıp veriyorum. Bezelye patates tavuk çorbası kıymalı tarhana mısır unlu çorbalar yoğurt çorbası ezogelin yapabilirsin içinde pirinç ve bulguru ezmeden. pütürlü mısır çorbası ezilmiş kabak buğulama peyniri falan ezmeden veriyorum muhlamayi da verdim ne bilim bunlar geliyor şuan aklıma. Ama ne verirsem vereyim en çok sevdiği yoğurt yoğurt yoğurt 😀
Busey42 sizi üzmek istemem ama et türlerine bile geçmeniz lazımdı şimdiye kadar :( daha fazladan geç kalmadan sebzelerle başlamanız lazım. Süzgeçte buharda haşlayın ya parmak boyutunda verin ya da en azndan çatalla ezip verin. Hiç bişey olmaz korkmayın. Böylesi onun için daha kötü. Çene kasları gelişmicez böyle. Hem gıdalı şeyler yemesi lazım. Anne sütünün doyuruculuğu azalıyo yavaş yavaş. Bebeğiniz büyüyo artık. Benim bebeğimde 9 ay 10 günlük. Herşeyi elini veriyorum kendisi yiyiyo. Korkmayın hiç bişey olmaz. 0
Fatmannny yok valla daha hiç bişey veremedim ya
Fatmannny Bulguru nasil yapiyonuz?
Bütün sebzeleri buharda haşlayıp verebilirsiniz kabak havuç pırasa brokoli karnabahar bezelye yeşil fasulye yer elması. Kahvaltıda bir tane yumurta sarısı ile dereotlu ya da kapta biberli omletler yapabilirsiniz. Pankek yapabilirsiniz.Bence önüne koyun döke saça kendi yesin. Bakliyatlar beyaz et kırmızı et hepsini yiyebilir artık. Bir sürü meyve de var. Çorbalar da yapabilirsiniz içine ilikli kemik suyu ekleyerek.Her öğünde bir çay bardağı kadar besin almalı. Benim bebeğim de 9 aylık ben bu şekilde yediriyorum.
Ed5242 ooo maşallah çok iyisiniz valla ben hiç veremiyorum ya
Ed5242 Pankeke yumirtanin akı ve sut gidiyor zarari olmazmı?
Ed5242 nasil bişirdiginizi yaza bilişim mesela sebzeler, havuç, yumurtayi, biberli omleti, pankeki , nasil yapıyorsunuz?
Akşam yemeğini genelde sebze yapıyorum kıymalı. Hafif çatalla ezip veriyorum alışması lazım yavaş yavaş pütürlüye
Ello Hangi sebzeden veriyorsunuz
Missmiyuki aa hadi ya öylede çok zor olur ya
Mtzzeynep deniycem
Busey42 yumurtasını eksik etme yoğurdunu. Yoğurduna meyveleri çatalla ez koy yedir hiç yedirmiyorum olur mu gunahtir korkma yedir
Busey42 yavaş yavaş başlayın hemen alışır çok meraklılar zaten bulduklarını ağızlarına götürmeye :)
Minnikkizz ha onu yapıyorum patates kabak ezip verdim ama onu yemedi
Minnikkizz yumurta veriyorum yoğurtta yiyor sadece pütürlü hiç bişey veremiyorum nasıl başlayacam ilk ne vercem inan çok zorlanıyorum
Minnikkizz Yumurtayi nasil veriyorsunuz?
Busey42 her ne yediriyorsa bilendir etme onu çatalla ez. Hatta çatalla bile ezme. Pisirdiklerini küçük küçük doğra pişir iyice yedir. Yani bilendir hayatından tamamen çıkar. Tavuk suyuna çorba yap bak bi kase yedi benim kızım. İçinde didiklenmiş tavuk parçaları ve ekmek içi vardı. Öyle yaparsan ilerde çok sıkıntı yaşarsın. Bi arkadaşımın kızı hep püre yediği için yemek borusu gelişmemiş şimdi büyük şehirlerde tedavi görüyor. Hastalık gelmeden yedir Allah binlerce kez korusun tüm bebekleri
Minnikkizz ayyy çok kötü bişey Allah korusun bugün baslayim öyleyse vereyim çorbanın içine ekmek içi yapıp deneyim olmazsa
Minnikkizz tavuk suyu da veriyorum
Busey42 ver ver ekmeğin içini doğra yedir korkma.
Busey42 ver kıyma ver kuzu kıymasını kavur tarhana corbasi yap yedir
Minnikkizz sağol canım ya Allah razı olsun valla öyle dedin ya bir cesaret geldi şimdi kabak haşlayıp çatalla ezip öyle deneyim ♥️
AnGeL_24 ben birtane elmayi rendeliyorum ya da muzu sonra yumurtanın sarısını koyup kıvam alıncaya kadar da yulaf unu koyuyorum bebek pankeki diye aratırsanız böyle bir sürü tarif çıkıyor