kızlar yaklaşık 2 ay önce doktora gittik süt ve süt ürünleri diyetine başladım deri testi yapıldı fakat deri testinde hiçbir şey çıkmadı doktorumuz buna rağmen diyet başlattı fakat hiçbir şey yemediğim halde bebeğim de kızarmalar ve mukuslu kaka devam ediyor yaşayan var mı ne olur bir şey söyleyin çıldırmak üzereyim kuruyemiş ve baharatlardan da şüpheleniyorum anlamadım konu hiçbir şey çıkmadı ama doktorumuz diyet verdi yani şu an fıstık yemiştim ondan olabilir mi diye düşünüyorum kafayı yemek üzereyim anlayacağınız bu arada bebeğim 6 ay 6 günlük kilo alımı da düşük olduğu için doktorun ek gıdaya başlayın dedi sadece şu an sebze tadımlarını bitirdik çorba çorba yapmaya başladım yani ne yapabilirim
Hilalgunes Hilal Hanim fistik alerjen düzeyi en yuksek besinler arasinda. Sü ve süt ürünlerinin diyetini yapip degisim fark etmemişseniz lütfen söylediklerimide yapin. Bende 2ay yaptim cunki bebegim 6 ay 12 gunluk. Domates,kuruyemiş,tereyag,salca,yumurta,portakal,limon,pekmez.
Hilalgunes doktorunuzla iletişime gecip alerji damlasi verebilirsiniz. Buradan isim vermek istemedim. Hekiminizle görüsün.
Hilalgunes oğluma aynısı olmuştu fakat biz de kullandığımız mama dan kaynaklı gelişen bı durumdu
Hilalgunes öncelikle sakin olun ve geçmiş olsun gıda alerjisi fıstık yapar yağlı tuzlu bir kuruyemiş türü emziriyorsunuz sizin yiyip içtikleriniz etkiliyor çorba yer meyve püresi patates püresi yer muz ezip verebilirsiniz bebek irmiği muhallebi suyla yapio verebilirsinis bunlar kilo aldirir süt urunleri alerjiniz var sadece inekse keçi koyun ürünleri deneyin tadım olarak üç gün kuraliyla kilo sorununuz devam ederse mamaya baslayin ben hipp combiatic kullandım hipp kevide güzel anne sütüne en yakın ürün ama genede takipli Dr varsa danışarak yol izleyin başka bı hastane çocuk Dr giderek yeniden alerji testi yaptırın bence
Hilalgunes antibiyotik veya farklı bir ilaç kullanıyorsaniz ondan olabilir
Hilalgunes uyuz olabilir mi acaba cildiyeye götürdünüz mü kaşıntı varmı ya da
.
Hiç başıma gelmedi böyle bir şey allah yardımcınız olsun çoook geçmiş olsun kuzunuza 🥲
Hemsire_61 birde bunları yemeyim
Hemsire_61 Ya şu an ek gıdaya geçtik ne vereceğimi şaşırdım
Hemsire_61 ya deri testinde çıkmayı bu şekilde oluyor mu anlamadım
Hilalgunes Ben kendimden söyliyeyim size. Bebegim reflü ayri zamanda bizimki 8kilo 250 gr felan. Ben kabak haşlayip catalla ezip veriyorum.elma,armut püreleri.bal kabagi,karnabahar,havuc bunlari 3gun kuralina uygun verin. Sonra hepsinden corba yapin😊.sehriye corbasi yapin salcasiz.
Hilalgunes Evet deri testinde de kandaki degerlere gorede cikmiyor. Ama deri tepkimeli yada bagirsak tepkimeli alerji durumlari söz konusu olabiliyor. Malesef.
Hilalgunes Benm bebegiminde ayni bu döküntüden oldu 3.5 aylikken portakalin suyundan kek yapmistim ondan yemistm aksama dogru cocugun vucut dokmustu hemen doktoru aradim damlayi basladim. Sonra epey bir zaman yemedim. Sonra denemek icin tekrar yaptim o keki ve anladimki portakal syuna alerjisi var😊
Hilalgunes deri testinde alerji çıkmaması olmadığını göstermiyor benim kızım da çok alerjik yumurta buğday grubu kuruyemiş vs alerjen besinler
Deterjandan olabilir belki
Ei_-22 birde onu değiştireyim
Hemsire_61 normalde çok az olurdu çok yoğunlaştı iki gundur
Berilsmom01 yarın tekrar gidicem böyle olmuycak
Hilalgunes peki son iki gundur ne yapiyorsunuz ? Ne yiyor ne içiyorsunuz siz? Ya da ona ne yedirdiniz farkli olarak?
Hemsire_61 fıstık ve baharatlı şeyler yedim farklı bunlar yedim gercekten çok zorlandım bu durum çok yordu beni ve bebeğimi
tulisvebebisi canım süt alerjisi olduğunuda tam anlayamadik doktor diyet verdi deri testinde çıkmadı ama doktor denemek amaçlı galiba diyete baslatti