Buse18062 Hanımlar bebeklerinize süt iciriyormusunuz? Doktorumuz mamayı kesip artık doğal süt icirmemiz gerektiğini söyledi ama , sütü çok zararlı bulan ve kesinlikle verilmemesi gerektiğini düşünen bir kesim var , lütfen bana akıl verin
PatronBebek Buse18062 evet süt zararlı. Bir faydası yok. Bazı doktorlara güncelleme gelmiyor maalesef
livanurvealpinannesi61 Buse18062 iyi de zaten formül mama 2 yaşa kadar verilir. Bana da hemşire kes demişti ben kesmedim. 2 yaşa kadar ya anne sütü yada formül mama içmeli zaten.
Yarim_Kilo_Kiyma Buse18062 Evet dediğiniz gibi süt artık eskisi giibi masum ve faydalı değil. Onun yerine yoğurt ve kefir verin derim. 2.5 yaşındayız hiç bir şekilde süt vermedim. Bizim doktorumuz da saçma bir şekilde 1 yaşında süte ve formül mamaya başla demişti gereksiz bir şekilde. Tabi ki dinlemedim
Buse18062 Ikizoglusannesi06 oğlum bir yadinsa başlamam gerekiyor ama dediğim gibi Instagram da hastalanmayancocuk diye bir sayfada çok zararlı olduğunu ve kesinlikle verilmemesi gerektiğini yazmışlar kararsız kaldım
Buse18062 PatronBebek doktoruma bilgileri attım araştırması için , kesinlikle ilgilenicem bu konuyla dedi ama bu seferde mamayı nasıl kesicem süt olmadan onu bilmiyorum
PatronBebek Buse18062 kansızlık, bağırsak problemleri, geniz eti büyümesi, kabızlık gibi. Ayrıca bağışıklığını düşürüyor çocuklar daha sık hasta oluyor. Kemik erimesi diş çürümesine sebep oluyor. Daha ne olsun 😄
Yarim_Kilo_Kiyma Ikizoglusannesi06 eskiden sadece üretim vardı. İnekler endüstriyel tüketim gözü ile bakılıyor. Artık inekler 6 ayda bir hamile kalıyor yani hızlandırılmış bir sistemde. Buda çok fazla zararlı, hormanları ile oynanıyor. Hayvan sürekli hamile, hamile olmayan inek süt vermez biliyorsunuz. Ondan dolayı. Brnde çoçukluğumda çok içerdim artık bıraktım
Berilsmom13 PatronBebek evet ya görümcemin kızı 6 yaşında hala cicinden süt içiyor biberonla ve gerçekten bağışıklığı sıfırın altında sürekli hasta
Buse18062 livanurvealpinannesi61 bende süt yerine formül mama ile devam edeceğim , süt ile ilgili yorumlar hiç iç açıcı değil
livanurvealpinannesi61 Buse18062 süt bende verdim 27 aylık olunca ama aşırı dokundu gece rahatsız olurdu sütü kestim tavsiye etmem kızıma vermiştim ama oğluma vermiyorum.
Aysegullll233 Buse18062 sütü memeden kesince arada veriyordum yalan yok ama kuzenimin 3.5 yaşındaki çocuğu diş tedavisi oluyor resmen dişleri dökülüyor ve doktor ne şeker ne tatlı süt böyle yapıyor demiş duyduktan sonra arada vermeleride kestim kefir içiyo sadece
Yasminmiray10 Aysegullll233 kefiri dolaptan soguk mu veriyosunzu yoksa az ilitip mi soguk vermiyorum ben ama
endoplazmikretikulumiste Buse18062 hayvansal süt geçirgen bağırsağa neden oluyor gevşeyen bağırsaktan tüm zararlı şeyler giriyor ve çocuk sık sık hastalanıyor ayrıca sindirimi çok zor bir içecek. İnek sütü yavrusu içindir ona göre sert bir içecektir . Onun yerine fermente edilmiş süt ürünleri verilmeli ,kefir yoğurt peynir ayran mesela iki dilim sert peynir bir su bardağı süt kalsiyumuna eşittir rendeleyerek çorbalarına yiyeceklerine ekleyebilirsin . Ayrıca her peynirin kalsiyum oranı aynı değildir. Bir peynir ne kadar sertse kalsiyum oranı o kadar yüksektir .