Kizlar merhaba bebeğim 7 ay 21 günlük kuru fasulye verebilir miyim ? Hep kabak havuç patates yiyor çocuk farklı şeyler vermek istiyorum ne verebilirim
hepi_anne çorba yapabilirsiniz sebze et suyu kuzu kıymalı çorbalar fasülye için biraz erken gibi ☺️
hepi_anne ben verıyorum bezelye nohut fasulye verdım haslayıp dıs, zarını soyup sınra pısırıp ezdım
hepi_anne tavuklu sehrıye corbasını yapıyorum tarhanaya kıyma ve havuc katıyorm ıspanak bulgur pısırıp verdım hep haslama olmuyor 🤣
hepi_anne Ben ezip vermiştim bir sorun yaşamadık. Yemek ne yedireyim diye düşününce içinden çıkılmıyor malesef. En iyisi siz ne yerseniz o. Tabi verilmemesi gerekenlere dikkat ederek .
hepi_anne 8.5 aylığız biz ne yersek ondan veriyorum ekstra bişey yapmıyorum. O da severek yiyor çok şükür bu zamana kadar bir sorun olmadı 🙏🏻
hepi_anne 8 aydan sonra vermelisin
hepi_anne benim bebeğim de 7 ay 20 günlük. Kolik ve gazlıydık. Kuru bakliyatları vermiyoruz biraz bekletelim dedi. Başka gıdalar da yeni tanıştığı için bize bile gaz yapan kuru bakliyatları bekletin dedi
hepi_anne 10. Ayinda baklaya geçmelisiniz
hepi_anne kuzu kiymasini zeytin yaginda bi cevirip su koyuyorm sehriye ekliyorum. Yogurt corbasi guzel oluyor pirinci haslayip yumurta tam burgday unu ve yogurt karisimini ekliyorum. Tarhana corbasi veriyorum. Tarhanin icine yine sehriye ve pirinc koyulabilir. Patatesli kiyma pisiriyorum yemek yine. Aklima gelenler bunlar
Pnarr94 erken mi dersiniz? Taddiracagim galiba ya çok bisey yemiyor zaten belki bunu sever yer
YaseminAren bende vericem bu akşam
YaseminAren bulgur da verilebilir mi?
YaseminAren ıspanağı nasil yapiyorsunuz ya ben kavuruyorum soğanla yemiuor
hepi_anne benım doktorum yasak 5 6 sey sayfdı gerısını ver dedı normal degıl de ince koftelık bulguru verdım bırkac kez hıc sorun olmadı
hepi_anne ıncecık dogruyorum zeytınyagı ilik suyu azcık su salca azcık fokurdatıp ıcıne atıyorum azcık da ınce bulgur ekliyorum bır de ıcıne
YaseminAren salça olarak ne kullaniyirsunuz? Ben salça ekleyemedim bu zamana kadar yemeklerine çünkü kendi salcamiz çok tuzlu.
gecekusum ne güzel ben salça mevzusjnj halledebilirsem bende sizin kafadan devam edicem ek gıdaya çünkü ne hazirlarsam hazırlıyım bizim yemeğimizden istiyor :)
Senem_sygl01 bugün verdim valla sevdi de gaz da yapmadı 3 gün veririm artık
powerpopboy bugün verdim hiç sıkıntı olmadı şükür ama benim kızım kolik değildi kolik bebeklerin beslenmesine ekstra dikkat etmek gerekir tabi
Bizde 8.aya gelmek üzereyiz bu zamana kadar mercimek çorbasını hiç vermemiştim geçen gün içinde verdim sıkıntı olmadı şükür. Sizde sabah gün içinde denemelik yedirin. Gaz yaparsa en azından gün içinde hareket halindeyken çıkarır.
1anne2velet mantıklı gündüz deneyeyim bj
hepi_anne ben yazdan tuzsuz domates bıber karısık salca yapmıstım bebek ıcın hazırlık🙈 ama tuzsuz salca satan bebekmgıda sayfaları var bakabılırsınız