Eldivenleri ne kadar süre kullandınız ne zaman çıkardınız ?
Anlasece 2 hafta kullandım sonra çıkardım gelişimi acisindan aslında çok uzun süre kullanılmaması gerekiyormuş
Anlasece hiç kullanmadım
Anlasece kiz bebege takilan eldivenler mi bz 1 bucuk ayligiz ama hala da takili cikarin a kendjne ciziyor mecbur takiyorum
Anlasece 10-15 gün filan, bence ona bile gerek yoktu ya neyse set bozulmasın diye kullandım herhalde😄
Anlasece bir iki hafta kullandım sadece sonra bıraktım eldiven kullanmadığımız için ellerini çok erken keşfetti tutmaya başladı ☺️
Anlasece hastanede doğduğunda ebeler takmış eve gelir gelmez çıkardım bi daha hiç takmadım tırnaklarını hergün törpüledim yüzünü hiç çizmedi öyle olunca. Yüzeysel çizik olsa da hemen iyileşiyor zaten. Ev sıcakkığına göre çoraplarını da sık sık çıkarmaya çalışıyorum oyun halısındayken falan ya da emerken. Hissetsin diye 😊
Anlasece biz hiç kullanmadık bir ay yoğun bakımda yatti orada takılmadı eve gelincede ben ne şapka ne eldiven hiç birşey takmadım
Anlasece iki hafta filan heralde sonra kullanmadım duş alınca bi saat taktım hep çıkarttım
Anlasece hiç kullanmadım uzmanlar önermiyor
Anlasece iki gün kullandım sonra bıraktım. Bebekler elleriyle hissetmeli tanımalı diye okumuştum bir yerde. Tırnaklarını da kestiğim için problem yaşamadım
Anlasece 2hafta
Anlasece 2. Aydan sonrs cikardim cunku kis bebegiydi ve yuzunu ciziyordu Eldiven cikiyor diye corap takiyordum😂 uyaninca aciyordum tabi uyurken genelde takiyordum
Anlasece hiç kullanmadım, kızım Aralık ayında doğdu ne şapka ne eldiven kullandık sadece dışarı çıktığımızda taktım üşümesin diye
Anlasece Hiç takmadım 🙈
Anlasece 20 gün kullanıp çıkardım
Anlasece 1-2 hafta kullandım sonra gerek duymadım ellerini keşfetmeleri için
Anlasece bir iki kere kullandım sonra serbest bıraktım
Anlasece 14. Günde eldiveni biraktim kullanmayı kullanirkende ara ara cikariyordum belirli saatlerde gelisimi açısından sapkayida 20. Günde tamamen çıkardım emzirirken hep cikartiyodum terledigi icin
Anlasece Hiç kullanmadım
Anlasece 1 hafta sonra cikardim
Anlasece hiç kullanmadim. eve geldikten sonra tırnaklarını kesip torpuledim yüzünü cizmesin diye
Anlasece bebeğim doğalı 46 gün oldu 2 gündür kullanmayı bıraktım biryerde yazıyordu ellerini kesfetmesini sağliyormus birde ellerini de sürekli temiz tutuyorum ağzına götürdüğü için kaynanamda elini ağzina götürünce agzina bal tadı geliyormuş bebeklerin diyor ne kadar doğru bilemem ama biz kullanmayı bıraktık eldiveni😊
Anlasece 1 gün kullandık ve çıkardık doktor bu sıcakta napıyorsunuz dedi:) 30 haziran doğumluydu
Anlasece hiç takmadım eldiven falan, algısı çok açık bir bebek ben eldiven kullanmamaya bağlıyorum
Anlasece 3 ay ama uzun bir süre çünkü 2 aylıkken nesnelere dokunuyor ama bizimkinin parmakları çok küçüktü tırnaklarını kesmiyordum o yuzden
Anlasece hiç eldiven kullanmadım. Doktor çizdiğinden bir şey olmaz. Elleri ile keşfediyorlar demişti.
Anlasece 1. Ayı bittiğinde çıkardım. İlk gün yüzünü çok kanatdı) sonrasında yapmadı ama
Anlasece ben ilk bi kaç gün taktım sonra eğitim veren hemşiremiz tenine dokunsun seni hissetsin dedi bi daha da takmadım şuan 3 aylık kızım
Anlasece bizim ocakta doğum oldu 2 hafta kullandım üşümesin diye sonra çıkardım yaz olsaydı hiç kullanmazdım 😄
Anlasece hiiiiç kullanmadım çok saçma bi durum bu eldiven mevzusu. Bebeklerimizin gözkerini kulaklarını kapatmak gibi bir şey. Dokunma duyularına mani oluyoruz bebeklerin hiç kullanmayın. Araştırdığınızda zaten hiç doktor da asla önermiyor sadece eldiven de değil olabildiğince çorapta giydirmeyin hele uyurken asla çorapla uyutmayın bebeklerinizi.
Anlasece hiç takmadım hep çıkardı 3. Günden sonra takmadım gerek de yok bence
Anlasece hiç takmadım önerilmiyor zaten
Anlasece hiç giydirmadim desem ama bizimkiler gelince taktılar gidince çıkardım
Anlasece iki üç hafta sadece ☺️
Anlasece Hiç takmadım
Anlasece Biz 21 günlük olduk ama hala çıkarmadım. Bazen açıyorum uyanıkken hava alsın diye ama açınca da elleri buz gibi oluyor hemen geri takıyorum 🤷🏻♀️
Anlasece 1 buçuk ayliga gelince çıkardım şu an 2 ayligiz gerçi ama keşke daha önce cikarsaydim ellerini kesfetmesi lazım 😊
Anlasece 1 1bucuk ay
Anlasece elleri üşümesin ve yüzünü cırmasın diye 3 boyunca kullandık zaten çıkarmasak sonra ellerini agzına götürdüğü için ıslanıyordu
Anlasece oğlum 5 aylik hala kullanıyoruz cunku her uyangidinda eli acik oluncq yuzunu çiziyor
Anlasece hiç takmadım Bi doğduğu gün hastanede takıldı o kadar
Anlasece 1 aylıkken zaten sevmıyorlar eldivende hiç olmadı küçük oldukları ıcın çorap takıyorduk
Anlasece toplasan 2 defa anca taktım doktor ellerini erken tanır demişti.
Anlasece
1 hafta sonra cikardim. Hem gelişimi açısından hemde parmaklarin arasi terleyip mantar yapiyo ve hava almiyor.
Anlasece hiç kullanmadım kızım ne kundak yaptırdı ne eldiven giydirdi tam tersi eli de vücudu da rahat olsun istedi beşikte yumuşak yatakta yatmadı yer yatağında sert yerde yattı çadır da kalıyorum zaten bir yandan da bana kolaylık oldu bu durum normalde kundak yapmayı çok istiyordum ama hiçbir şey yapmadan daha güzel uyudu
Anlasece hiç takmadım
Anlasece 1 ay kadar kullandık daha sonra sürekli tırnaklarını törpüledim çizmemesi için
Anlasece hiç takmadım🙏😂
Anlasece benimki kış bebeğiydi 2 aylık olana kadar taktık ama gün içinde ara ara çıkartıyordum
Anlasece ben cok kullanmadim ara ara takdım yeri geldi yuzunude cizdi cok gereklide bisey degilmis corap takiyordum ellerine 😃
Anlasece Bebeğimin tırnaklarını kesiyordum çizmiyordu ama elleri hiç ısınmıyor diye gece uyurken takıyordum sağlık ocağına götürdüm doktor çıkardı takma kendini keşfetsin dedi takmadım.
Anlasece ben hiç takmadım
Anlasece 1 ay sonra çıkardım ben
Anlasece hiç takmadım dokunması önemli. düzenli tırnak kestim bi sıkıntı yaşamdık
Anlasece hiç kullanmadim
Anlasece ben hiç kullanmadım 45 günlük bebeğim
Anlasece ben hiç takmadım. Oğlum ağustosta doğdu ve kavurucu sıcaklar vardı. Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Kendini ve etrafı keşfetmesi için de uzun süre takılmaması gerekiyor zaten. Çorapta aynı şekilde. Sıcaklık idealse hiç giydirmem hala daha.
Anlasece biz hiç takmadık. Önermıyorlar zateb gelısımı ıcın. Takacaksanız da gecelerı takın
Anlasece 1 hafta sonra cikardjm tırnakları kestim hep takmadim
Anlasece ben 2 aylık olana kadar taktım 2 aylıkken ellerini tanımaya başladığı için..
Anlasece 20 günlükten sonra çıkarttım tırnaklarını kestim
Anlasece 1 ay falan ama ara ara taktım sonra bir daha hiç takmadım devamlı kestim tırnaklarını
Anlasece İlk birkaç gün sonra sadece uyurken taktım 1 ay kadar saçını çekerek kendini uyandırıyordu ağlayarak o yüzden 😂😂 çeke çeke çekmemeyi öğrendi ondan sonra çıkardım eldivenleri keşfetmesi lazım çünkü
Anlasece kızım 15 gün yoğun bakımda yattı hiç eldiven taktırmadılar eve gelince ben takınca hemen çıkarıyordu zar zor 40 gün falan taktım sonra tırnaklarını kestim hep gelişimi açısından eldiven takmamak lazım. Çünkü tam olarak çalışan tek duyusu hissetme duyusu. Yani derisi.O yüzden kapatmamak gerek.
Anlasece bir kaç gün taktım sonra bir daha takmadım taktigimda kızımda huzursuz oluyordu
Anlasece hiç kullanmadım çünkü doktor boğulma tehlikesi olabilir demişti o yüzden takmadım hiç tırnaklarını kestim törpüledim
Anlasece 40 gün sonra çıkardık
Anlasece hiç kullanmadık çünkü asla tutmuyordu
Anlasece 1.5 ay sadece uyurken taktım kendini çizmesin diye uyanıkken kontrolüm altındaydı takmıyordum
Anlasece valla 10 gün taktım oda eldiven de değil çorap taktık eldivenleri çıkarıyordu sürekli sonrasında gerek duymadım ya
Anlasece 2 çocuğum var ikisinde de hiç takmadım
Anlasece bulunduğunuz şehirde havalar sıcak ise tırnaklarını da kesmeye başladıysanız çıkarın bence. Pişik felan olmasın Allah korusun.
Anlasece ben 2 aylik olmadan cikardim iyi ki dinlememis cikarmisim erken donemde jendi ayindakilere gore tutma kavrama gibi kaba motor becerisi artti
Anlasece kış bebeği olmasına rapmen eldiven hiç kullanmadık. Tırnak bakımını da güzelce yapınca çizme yırtma olmuyor.
Anlasece hiç kullanmadım çok gereksiz birşey
Anlasece hiç kullanmadım ne bere ne eldiven rahat bıraktım bebişimi. İyi ki de öyle yapmışım havalar ısınsın çorapları da çıkarcam. Tırnaklarını 2 3 günde bir kesiyorum törpülüyorum mis arada çizdiği oldu tabi ki ama olsun ellerini kullanıyor aylarca eldiven takanlara hayret ediyorum
Anlasece 40ı çıktıktan sonra çıkardım valla tırnaklarını sürekli törpülüyorum şuan 3ay 9qünlük bir kere suratını çizdi onada sütümü sıktım ertesi qün qeçti
Anlasece en fazla 1 hafta
Anlasece nerdeyse hiç kullanmadım 2 3 gün durdu çıkardım kullanmadım
Anlasece 20 günlük olana kadar hep elindeydi zaten martta doğmuştu sonra gün içinde çok uzun süreler takmadan durdum kırkı çıkınca da bi daha takmadım tırnaklarını hep kestim zaten
Anlasece bende hiç kullanmadım çizikleri önlemek için tırnakları kesmek yeteli ana güneşe çiziyorlar kendini bunun içinde BABYTON HERO STICK var tamamen doğal anında geçiyor bebeğim 3.5 aylık doğduğundan beri kullanıyorum çok memnunum uygun fiyatlı bir ürün
Anlasece 1 gün bile sayılmaz doğumdan hemen sonra taktılar odaya çıkana kadar geri çıkarmıştı 2-3 gün denedik her seferinde ağladı ve çıkardı bende bı daha takmadım
Anlasece bı ben mi taktım iki ay🤣 biz taktık ama gün içinde sık sık açıp havalandirdik kış ayıydı kar buz don çok soğuktu bana mantıklı geldi sık sık açtım elini zaten iki ayın sonunda takmak imkansız gibi kendi çıkarıyor
Anlasece kirklandi tırnaklarını kestim cikarttim
Anlasece iki kızım var büyük kızım yaz mevsiminde doğdu küçük kızım kış ikisinde de kullanmadım ilk gün hastanede sadece . Ne şapka ne de eldiven .
Anlasece 15 gunlukken çıkardım
Anlasece hiç kullanmadım tırnaklarına dikkat ettiğiniz sürece kullanmayın gelişimi açısından çok önemli hiç önerilen bir şey değilmiş bebekler net görmediği için elleri gözleri gibiymis.
Anlasece hiç kullanmadım. Bebekler dokunarak tanır, tırnak bakımına dikkat edin sizi hissetmesine izin verin :)
Anlasece 40′ı çıkınca tırnaklarını kesip çıkardım
Anlasece hastaneden gelir gelmez çıkardım tırnaklarını kestim torpuledim
Anlasece hiç kullanmadım tırnaklarını kestim, kestirmediği yerde pilli törpülerle törpüledim. Dokunarak öğrendikleri keşfettikleri için doğru da değilmiş🤷🏻♀️
Anlasece hiç kullanmadık 2. Gün şu meşhur olan bebek tırnak törpüsüyle tırnaklarını törpüledik , ilk zamanlarda elleri aracılığıyla tanımaya çalışıyor kendi yüzünü falan kapatmayı doğru bulmuyorum
Anlasece kullanmadık. Gelişimi acisindan
Anlasece hiç takmadık bebeklere eldiven takmak ağzını gözünü kapatmakla eş değermiş herşeyi elleriyle keşfetmesi için. Çiziyorsa tırnaklarını kesin törpüleyin
Anlasece 40 i çıkınca duş aldirip tırnaklarını kestik kullanmadim hastaneye veya dışarı çıktığımizda mecburdum çünkü Kasım doğumluydu havalar soğuktu. 2. Aydan sonra hiç takmadım 🥰
Anlasece 1 ay felan anca taktım elleri terlediği için hep içi pamukçuk şeklinde oluyordu bide koku oluyordu bende siliyordum hemen gene pamukçuk oluşuyordu rahat etti hem yavrum 🤭çıkardım 🌸
Anlasece tırnaklarını kesince yüzünü çizmiyor ama ilk 2 hafta kadar taktım çünkü tırnakları kendi kendine kesiliyordu, bir gün elini ağzına götürünce tırnağını ağzında gördm çıkarana kadar canım çıktı. Şimdi kendi düşmediği için kendim kesiyorum o yüzden takmıyorz. 1 buçuk aylık oldk
Anlasece Hiç kullanmadım 😄
Anlasece 15 gün taktım zorla o da nefret ediyo eldivenden şapka kullanıyorum biyere giderken sevmiyo taktığım an huysuzlanıyo ağlıyo wallahi anlamaz diyom ama akıllı bıdık
Anlasece 8. gün yoğun bakımdan çıktı 3 gün sonraki kontrolde doktor kızınca çıkardım🙈
Anlasece 20 gün falan taktım sonrasında çıkardım ama kış bebeği olduğu için üşür diye ara ara da taktım toplamda 1 ay falan takmışımdır
Anlasece 1 gün bile takmadık temmuzda doğdu doğduktan 5 gün sonra tırnaklarını kestim ve el becerisi inanılmaz kuvetli oldu şuan 9 aylık kaşığını vs tutup yemek yiyor bence eldiven soğuk olmadığı sürece gerekli değil bebeğin duyu organı gibi düşünebilriz
Anlasece 40 ı çıkınca çıkardım bebeğinizi uyku dışında yalnız bırakmadığınız taktirde çizmeyecektir zaten çizse bile illaki iz kalmıyor ve 2 demeden iyileşiyor bence bırakın ellerini tanısın (nacizane fikrim)
Anlasece yenidoğanın gözleri elleridir diye okudum onu okuduktan sonra takmadım. Yüzünü çizmesini de sorun etmedim etmiyorum 😊
Anlasece 3 haftaydi galiba
Anlasece 2-3 gün sadece elindeydi tırnaklarını kesip en güzel tanışmayı ve ilk keşfini elleriyle yapmasını seyrettik 🥰
Anlasece hiç kullanmadım 😊
Anlasece hiç takmadık ☺️
Anlasece ilk gün hemşireler takmıştı sonra hiiiç takmadım yeri geldi çizdide kendini ama geçti sürekli törpülerim dünyayı tanısın yeter ki minnoşlar
Anlasece Sadece 1 hafta falan kullanmışımdır sonra hiç takmadım
Anlasece 1,5 ay
Anlasece Şu an 1,5 aylık ve 2 haftadır takmıyorum
Anlasece büyük oğlumda iki üç hafta anca kullandım. İkinci oğlumda bir hafta kullandım
Anlasece hiç kullanılmadım gelişim açısından eldiven önerilmiyor çünkü elleriyle tanıyor her yeri Ben pilli törpü almıştım hemen törpülemeye başlamıştım yüzlerini çizmesin diye 😌
Anlasece hiç kullanmadım desem yeridir birkaç kez taktım sadece
Anlasece hiç kullanmadım ve iyiki de kullanmamışım 2 ay 18 günlük oğluşum ellerini kullanıyor birşeyler anlatmak istediğinde 😂
Anlasece ilk 3 hafta falan taktım. Sonra tırnaklarını kesmeyi törpülemeyi öğrenince çıkardım artık. Kendisini çizmesin diye takıyorlar ama yani bebeğim 10 aylık hala arada kendini çizebiliyor yüzü kaşınınca.
Anlasece bir hafta bile kullanmadım sanırım doktorumuz önermedi yüzünü falan tabiki çizdiği oldu ama cabuk iyleşiyo bebeklerin sık sık ta tırnaklarını kestim
Anlasece 1 hafta veya 10 gün anca kullandik çikardim kendini çizmesi bı sorun değil alişiyor sonra gelişim açısından önerilmiyor
Anlasece 40 ı çıkınca çıkardık bizde takmıyoruz 🌸
Anlasece hiç takmadım ne şapka ne eldiven
Anlasece 20 gün sonra
Anlasece 20 gün felan sürekli çıkarıyor du tırnakları kestim eldiven takmadım daha da
Anlasece doğdu doğalı eldiven kabul etmiyor elleri battaniye altında yada kundakta kabul etmiyor illa dışarda olacak
Anlasece hiç kullanmadım. Yüzünü çok çizdi ama gelişim için önerilmiyor eldiven
Anlasece 40’ına kadar kullandım, ama o 40 gün içinde emzirirken hep çıkardım, hemşirem öyle söylemişti. Tırnak basımını 3 günde 1 yapıyorum kendini çizmiyor , eli sürekli yüzünde olmasına rağmen
Anlasece hiç kullanmadım ♥️
Anlasece 1 ay kullandık sonra tırnaklarını kesince çıkardık. Ama bebeğin gelişimi, çevreyi keşfetmesi açısından kullanımı önerilmiyormuş. İlk çocuğum olduğu için büyüklerin dedikleri doğrultusunda ilerledim ne yazık ki.
Anlasece yaklaşık 1 ay kadar kullandım fakat hep çıkarıyordum emzirirken vs cunku anne bebek arasindaki bag için temas önemli dikkat ediyordum kendini cizmesin diye sorun olmadi
Anlasece 2 aylığa yakındı çıkardım ondan öncesinde de ara ara çıkardığım oluyordu ilk tırnağını da 2 aylıkken ablam kesmişti çünkü tırnakları incecik pek uzamıyordu bazılarında farketmeden ucundan kırılmış oluyordu dikkatlice çekiyordum hiç sorun yaşamadık
Anlasece hastaneden eve gelince 🙃
gulistanakel21 kusura bakmayın siz sormamışsınız tabiki ama yazmak istedim 🤭 zaten doğduklarından belli bir süre göremiyorlar dokunma duyusunu çok kullanıyorlar. Naçizane tavsiyem tırnaklarını kesebilirsiniz yüzüne zarar da vermez hem hemsiremizin dediği de “bırakın cizsin iz kalmaz bebeğiniz dünyayı tanısın” olmuştu 🥰🌹
gulistanakel21 tırnaklarını kesmiyor musunuz
gulistanakel21 bizimde takılı hatta bizimkinde çorap takılı eldivenler olmuyor ki hep bol :( bende çıkarmıştım geçenlerde kucağımdaydı gaz çıkarma pozisyonda yatıyodu bi ağladıki birşey oldu sandım kaşla göz arasında gözünün altını çizmiş kanatmış birde hayır tırnaklarıda kısaydı yani uzun olsa nolacaktı bilmem geri taktım bi müddet daha çıkarmam heralde 2 aylık olana kadar felan
gulistanakel21 tırnaklarını kesseniz ? Bebeklerin dokunmaya ihtiyacı var elleriyle dünyayı keşfediyorlar.
gulistanakel21 bugün iki aylık olduk çıkardım artık eldivenleri inş sıkıntı olmaz gözüne geliyor diye bu zamana kadar bekledim ama artık eldivenleri emmeye başladı o yüzden kullanmıcam artık
Kızım eldiveni takınca ağlıyordu doğduğundan itibaren hiç takmadım. Tırnaklarını kestim yüzünü çizmesin diye 🌹
PasifikOkyanusu maalesef kaynanam 6 aya kadar karıştı eldiven şapka hep tak dedi. Neymiş elleri buz gibi falan filan etti. Bebeğime bakmayı biliyorum. Elleri ve yuzu soğuk olunca vücut ısısı iyi demektir üşüyor demek deil. Ense den ve göğsünden bakılır ateşi olup olmadığına da. Ya bebeğim bronşit olmuş her oksurup hapsirdiginda tutturmuş unuttu ya bronşit dedikce anlamıyor güya 6 çocuk büyüttü ben demiyorum annem 10 çocuk büyüttü daha iyi bilir die sustum
Melis1706 benim oğlum da ocak da doğdu 15 gün belki eldiven takmışımdır
1.5 aylıkken çıkardım törpü aldım yüzünü gözünü çiziyordu haftada iki kere törpü yapıyorum alıştı ellerine ara ara ayaklarını da açık bırakıyorum
Elini açtıktan sonra parmak aralarına tüy toplanıyor onlara dikkat et bizimki parmak emmeye başladı naçizane uyarı sadece🙂
Hiç 😂