İki günde bir migren atağı geçiriyorum. Majezik vs hiçbir işe yaramıyor. Alveles de öyle. Avmigran kullaniyodum eskiden o da ağrı başladıktan sonra bir işe yaramıyor. Siz ne kullanıyorsunuz? Birde tetikleyen nedir bu kadar migreni?
Deletedmom_49 Ben değilde eşimin çok tutar internetten migren taşı aldık hafif başladığında etkisi oluyor ama şiddetli olursa hiç bir etkisi olmuyor gerçekten çok zor Allah yardım etsin tuttuğunda eşim çok kötü oluyor
Deletedmom_49 ay seni ben çok iyi anlarım 2 gündür mahvoldum hiçbir ağrı kesici işe yaramıyor en son migren taşı var Trendyol dan almıştım onu sürdüm anlıma kafamıda bağladım sıktım iyice esneme azcık buz koydum artık mide bulantısı da eklenmişti yani duş aldım biraz oda iyi geldi miğreni genelde çok üzgün olunca ağlayınca veya regl öncesi yaşıyorum parol arveles bağışıklık yaptı heralde etki etmiyor
Deletedmom_49 emziriyor musunız?
Deletedmom_49 Yıllardır migrenim var atak geldiğinde min 3 gün durur. Baş ağrısının yanında lanet olası bir mide bulantısı da geliyor. Uykusuzluk,susuzluk ve stres aşırı tetikliyor. Migrenim tuttuğunda genelde enseme soğuk ayaklarına sıcak uygularım. Kafama buz torbası ayaklarımi da sıcak suya sokuyorum. Karanlık sessiz bir oda da yatarım. İlaç olarak nurofenin migren ilacını kullanıyordum fakat Türkiye de yokmuş. Mecburen Majezik alıyorum bazen iyi geliyor bazen gelmiyor 🥲
Deletedmom_49 yeme aliskanlarinizi değiştirin şekeri komple hayatınızdan çıkartın hatta gluteni bile inanın çok fark ediyor
Deletedmom_49 bendede aynı şekilde ağrı başlayınca hiç bir ilaç fayda etmiyor. Sadece novaminsulfon diye bir damla var onu erkenden alırsam fayda ediyor. Türkiyede varmıdır bilmiyorum ama etken maddesi metamizol. Ben genelde mevsim geçişlerinde daha çok ağrı çekiyorum, haftada iki defa migren tuttuğu oluyor. Onun dışında stresli dönemlerdede daha çok tutuyor.
Deletedmom_49 2gunde bir çok fazla değil mi migren için canım ya. Acaba ne tetikliyor. Mesela bende migren yok ama alerjik rinit bağlı et büyümesi var o yüzden haftanın en az 3 günü fiks başım agriyor ağrı kesici de çoğu zaman işe yaramıyor. Annemde senelerdir migren var mesela ayda bir mutlaka ağrırdı eskiden hele daha berbattı, sabaha kadar kusardi basi zonk zonk zonklardi kadinin kac kere agladigini bilirim agridan. artık eskisi kadar ağrımıyor en azindan azaldi eskiye oranla. annemin ilacı relpax mesela içinde 3 tane oluyor bir de 6li satilanlari var. raporlu bir ilaç nöroloji yazıyor. Ama ucretli de alabiliyorsun eczanelerden. Migrene başka ilaçlar fayda etmez zaten sende biliyorsundur bunu. Çok geçmiş olsun ya baş ağrısı berbat birşey kendimden biliyorum sürekli yatmak istiyorum mesela şuan yine burnum tıkalı başım agriyor :/
Asym33 çok çok kötü gerçekten ve benim çok şiddetli geçiyor. İstifar ve sabaha kadar zonk zonk baş agrisiyla çocuğumu dahi görmüyor gözüm 🤷😑
lyl0742 benim iki gunde bir muhakkak tutuyor. Gürültü, yoğun koku, aşırı yorulma, stres üzüntü bunlar beni çok kötü yapıyor. Şu aralar oglum 2 yaş sendromunda ve sürekli ama sürekli ağlıyor. Artık kafam kaldirmiyo sesini🤢
SetenayCo hayır emzirmiyorum☺️
Deletedmom_49 Doğrudur canım aynı eşimde öyle ama genelde eşimin sigara içince çok tetikliyor haftada 3 gün hep ağrıyla geçer ama sigarayı bıraktı 1 aydır ufak ufak ağrısı oluyor şiddetli olmuyor esiminkini sigara tetikliyor muhtemelen
Deletedmom_49 o zaman size biprofenid 150 mg öneririm. Morfin grubundan bir ağrı kesici. Baş ağrısını kesmekle kalmıyır birr kafanız olduğunu bile unutturuyor🤣 Bu arada domates, çikolata, peynir, yüksek ses, parlak ışık, uykusuzluk ve tabii stres migreni tetikliyor.
Asym33 ben de içiyorum ne yazık ki🤢😑 inşallah bırakırım ben de
Adet döneminde oluyır genelde. Çok uykusuzluk yorgunluk stresli olduğum dönemlerde tetikleniyor. Nineler gibi başımı tülbentle sıkıp karanlıkta yatıyorum.bwşıma enseme buz koyuyorum okaliptüslü migren taşı var onu sürüyorum. ama bebekle olmuyo.. doğumdan sonra ağrının şiddeti baya azaldı nedense. Arveles majezik baya hafifletiyo ama emzirirken kullanamıyorum haliyle..
Ysgl26 alışkanlık oldu herhalde ben de hiç etki etmiyor artık🙈😅
Ysgl26 sizinki hormanel kaynaklı baş ağrısı. Muhtemelen hamileyken de azalmıştı ağrılarınız. Benim de saat gibi reglimin dördümcü günü patlayacak gibi ağrır hiç şaşmaz. Doktor mr istedi, sonra da hormon düzenleyici ilaç yazdı.
SetenayCo çok teşekkür ederim😍 bakayım bı. Evet onlar aşırı aşırı tetikliyor bende de.
Deletedmom_49 🌺🌺🌺
Deletedmom_49 evet sürekli kullanımda etkisini kaybediyor ilaçlar. Hamilelik emzirme falan uzun süre girince araya etki etmeye başladı
SetenayCo hamileyken 1 kere oldu sadece onda da acile gittim mecburen
Ysgl26 Doktora mutlaka görünün, her baş ağrısı aynı sebepten olmuyor. Sizinki hormonal.
Resmen hicbirsey ise yaramaz oldu artik o agri basladimi soyle karanlik bi yere gecip gozlerimi kapatip hic ışık gormeden uyumak istiyorum ama onda malesef su an yapamiyorum resmen agrilarla uyuyup uyaniyorum basim catliycak gibi oluyor esim su ilaci ic iyi gelir diyor yaramaz o bana cok hafif diyorum bidene belki yarar diyor ama yok malesef resmen bazen iyi gelirmk ki diye zifir gibi cay iciyorum yaa