ben tulum mont giydiriyordum ama artık havalar ısındı ne giydirsem bilemedim ince kadifeden tulumu var onu mu giydirsem bilemedim evet yaz geldi ama arada rüzgar falan oluyor ince giydirince rahatsizlaniyor zaten şapkasız çıkaramıyorum sizler napiyorsunuz
Nurxxx Kadife yaz günü olmaz ki ince ceket yazlık uzun bir şeyler alın. Benim oğlum şubat doğumlu 3 aylıkken yazlık giydirmeye başlamıştım
Nurxxx hava tam ne giydirsem diyip on parça eşya ile dışarı çıkmalık. Ben üzerine uzun kollu hafif kalın birşey giydiriyorum yanıma mont , ince yelek, kalın yelek , ince şapka , hırka alıyorum 😂 duruma göre de değiştiriyorum havalar çok fena maalesef
Nurxxx hangi şehir
Nurxxx şapka hiç takmadım ince üst altına tayt giydiriyorum ogluma ince bi hırka giydiriyorum o kadar 4 aylık
Nurxxx bende tulum giydiriyorum ama artık giydiremeyeceğim galiba küçüldü 🤦🏻♀️Tulum arayışındayım acaba ne tür tulum alsam dışarı giyilmelik 🤦🏻♀️
Nurxxx uzun kollu tulum üstüne alt üst takım şişme yelek giydiriyorum. Ev 21/22 derece fazlasında durmuyor doktorumda 22 yi geçmesin dedi. Alt üst takım içinde kısa zıbın uyanınca yelek giydiriyorum
Nurxxx kendimden bir kat fazla giydiriyorum bugün külotlu çorap şort kısa kollu zıbın kısa kollu tişört giydirdim
Nurxxx Deryadeniz63 benim kızımda şubat doğumlu doğduğundan beri hiç yelek bile giydirmedim evin içi 23-23.5 ve sıcak yanı bu bebekler için tek zıbın ve üstüne takım giydiriyorum dışarı çıkarken de genelde arabada olduğumuzdan üstüne battaniye alıyorum örme yada örme tulumunu giydirip ince battaniye alıyorum 25 çok sıcak bir de üstüne o kadar kıyafet alıştırmayın bence
Nurxxx 20 derece sıcaklıkta zıbın üstüne tek kat alt üst takım üstüne pamuklu hırka giydiriyorum.
Nurxxx Benimde bebeğim üç aylık. Ev normal oda sıcaklığında kendim kısakolla üşümüyorum. O yüzden bebeğime evdeyken bir askılı zıbın bir uzun kollu zıbın üstüne de bir tulum veya alt üst takım, bir çift çorap giydiriyorum. Dışarı çıkarken ise bir askılı zıbın bir uzun kollu zıbın bir tulum iki çift çorap ve şapka giydiriyorum. Zaten arabasına koyduğum için üstünü battaniye ile örtüyorum. Bir de ince müslin örtü ile arabasının üstünü örtüyorum. Yanıma da yedek kıyafetlerin yanında ekstra yün yelek alıyorum. İhtiyaç durumunda kullanıyorum. Aslında mantık şu kendinizin üşümeyecek şekilde giydiğinizden bir kat fazlasını bebeğe giydirmek gerekiyor. Sadece başının ve sırtının üşümemesi önemli buna dikkat edilmesi gerekiyor !!!
.
Peki evde ne giydirmeye başladınız? Bizim ev 25 dereceden aşağı düşmüyor. Ben ince alt üst takım içine de yine zıbınlı üst ve pijama giydiriyordum. Artık içine tek kısa kollu zıbın giydirsem üşür mü acaba?
Zynpgmt içine şimdi ne giydiriyorsunuz anlamadım
Zynpgmt ben kısa atlet uzun kolu atlet tulum yelek giydiriyorum evde üstününe güzelce bataniyeyle örtüyorum 25 soğuk baya bebekler için hayatta risk alamam geçen hafta yelek giydirmedim diye midesi soğuk almıştı 1 hafta kusmaktan mahvoldu bidaha tövbe ettim temmuz da artık ince giydirim çünkü dışarısı sıcak olabilir evlerin içi baya soğuk oluyor ince giydirip risk almayin derim
Zynpgmt bence çok fazla bebiş rahatsız olur zaten bu sıcaktan bunalır doktor arkadaşım var 22 derecede yıkıyor çocuğu. Çocukları soğuk değil terlemesi bunalması hastalandırıyor
Zynpgmt ben kolsuz ya da kısa kollu çıtçıtlı body ve normal günlük kıyafet giydiriyorum bı de çorap o kadar kat kat.giydirmeye gerek yok bence bı de bana serin gelirse eğer üstüne yelek giydiriyorum m 😂
Deryadeniz63 siz öyle alıştırmışsınız bence 25 gayet ideal ben içine kısa kollu zıbın üstüne penye tulumla tutuyorum altına bir şey giydirmiyorum tulum dışında. Dışarı çıkarken de bunların üstüne mont bir de battaniye alıyorum yanım a tamam. Ankaradayım ben.
Deryadeniz63 bebekler için soğuk dediğiniz 25 derece aslında bebekler için çok fazla bi sıcaklık. 21 23 derece normal sayılıyor. O giydirdikleriniz ve üstüne örttüğünüz o battaniye ile çocuk 25 derece sıcakta Allah korusun ama sıcaktan hasta olabilir.
Deryadeniz63 ben de Viranşehir de yaşıyorum şu an nasıl giydiriyırsunuz bebeğinizi acaba
marinelife alıştırmak değilde kış ayinda doğdu malum ince ne zaman giydirsem üşüdüğünü çenesinin titremesinden gördüğüm için bu şekilde giydiriyorum bizde Urfa’da yaşıyoruz bakalım artık 😅
marinelife Şimdi alt üst iki takım giydiriyorum kısaca. Ama ev 25-26 dereceden düşmüyor kış boyunca öyleydi havalar ısınınca hiç düşmez herhalde diye umuyorum sıcağa alışsın da istemiyorum. 😅Acaba içine sadece kısa kollu çıtçıtlı badi giydirip üstüne de takım giydirsem üşür mü?
Deryadeniz63 biz de ocak doğumluyuz. Urfada sakin yazın öyle giydirmeyin çocuğu pişer valla 😂😂 hele erkekse darlanmalara gelemiyorlar ben altını açınca bez ve zıbınla bırakıyorum dünya mutlusu 😂😂
Siyahpapatya kaç aylık? Üşütür mü diye korkuyorum bizim şubat doğumlu.
Zynpgmt kaç aylıktı? valla ben uzun süredir öyle tutuyorum kısa kollu zıbın ve tulum. Evde termometrem bile yok 😂 cereyanda kalmamasına özen gösteriyorum sadece.
Şimdi uykudan uyandı mesela soydum sadece kısa kollu zıbınla emiyor benim sıcaklığım yeter ona 💕 çok mutlu eller ayaklar tıpış tıpış 😂
Zynpgmt 4 ay 20 günlük. Allah bağışlasın. Doktor soğuktan hasta olmaz sıcaktan olur diyor sürekli. Ama tabi yine se dikkat etmek lazım. Terletmemeye daha çok özen gösterin. 😊
marinelife 3 aylık olacak. Ben sıcak sevmem onu da o yüzden alıştırmak istemiyorum hadi yeni doğduğunda giydirdim şimdi ince de olsa bunalıyor gibi geliyor en iyisi yaz kombinelerine geçmek😆
Siyahpapatya amin hepsini. Evet ben de sıcak zararlı diye biliyorum inşallah olmaz ben ce inceltiyim