Kızlar beslenmesini nasıl yapıyorsunuz ? Kaç saate bir emziriyorsunuz ? Uyandırıyor musunuz, yoksa uyanmasını mı bekliyorsunuz? Biraz bilgi istiyorum
NihalAsel sarılık riski varsa max 2 saatte bir emzir canım sarılık riski geçince doktorunla görüş ama genelde uyandırma diyorlar uyanınca kendi emiyor gece beslenmesi için ama gündüz ben 2 saatte bir emzirdim
NihalAsel o zamanlarda uyanmasını beklemek yanlış olabilir şekeri çok çabuk düşer anne sütüyse 2 saatte mamayla besleniyorsa maksimum 3 saatte 1 beslenmesi gerekir
NihalAsel ben ilk 3 hafta sürekli emzirdiğim için kendisi 2 saatte bir uyanıyordu 1. Ayımıza girdiğimizde gece mamaya döndük sütüm az olduğu için uyku kalitesini geceleri bozmak istememiştim şimdi sütüm kesildiği için komple mamaya döndük uyandırmıyorum o acıktığı zaman kendisi uyanıyor böylece daha kaliteli uyuyor şahsi fikrim bebekler 40 günlük süreci atlattıktan sonra gece beslenmesi için uyandırılmamalı gözlemlediğime göre kendi uyandığı zaman geri uykuya dalıyor hemen ama önceden ben uyandırdığımda geri uykuya dönmekte zorlanıyordu
NihalAsel artk iki aylık olacakmış uyandırmanıza gerek yok o zaten kendi uyanacaktır daha sarılık olmaz. Onun dışında gün içinde 1.5-2saatte emziriyordum ben o dönem
NihalAsel bizim bebiş sağolsun sürekli uyanık uyumak bilmediği için emzirme gibi bir rutinimiz oluşmadı sürekli ağlayıp memede duruyo bende uyumamasına üzülüyorum
NihalAsel bn 2bucuk aya kadar hep kendim kalktım emzirdim geceleri 3saatte bir sonradan da kendi açıktıgı zaman uyanıyor 5bucuk aylık kızım sadece anne sütü ile besleniyor siziinki küçük daha si kalkıp emezirin bnce yine de siz bilirsiniz yada doktorunuza sorun sağlıcakla büyütün 🌺
Berilsmom13 sarılık bitti şükür geceleri 3 4 saate emziriyorum gündüzleri 2 saat max sizlere de sormak istedim
Bende burda bekliyim
Ikizoglusannesi06 mama kabul etmedi kızım anne sütü sadece geceleri 3 buçuk 4 saat güzleri 2 saate bir emziriyprım
Benim de 2 aylık kızım var ve her ağladığında emziriyorum yetmiyor sütüm mama veriyorum 2-3 saat tutuyor kızımı tekrar ağlayınca gene emziriyorum.
ruveydabl kendiliğinden uyanıyor bazen ama genellikle gece gündüz ben uyandırıyorum
NihalAsel geceleri o kadar uzun süre emzirmemek doğru değil en azından 1-2 ayınız daha var.
NihalAsel sütünüz yetiyor doyuyorki uyuyordur kaldırmayın bebişi sağlıkla büyüsün inşallah
Gunes789 bazen öyle güzel uyuyor ki uyandırmak istemiyorum ama kan şekeri olayı var işte mama da vermediğim için korkuyorum
NihalAsel kan şekeri düşecek kadar küçük değil uyku kalitesini bozmayın 40tan sonra uyandırmaya gerek yok 4saati geçerse ozaman uyandırırsınız
Ikizoglusannesi06 doktorumuz gece 3 4 saat sonunda uyandır emzir dedi , gündüzleri 2 saati geçirmiyoruz
ruveydabl çok teşekkür ederim amin inşallah, elimden geldiğince her konu da dikkat ederek yapıyorum
Gunes789 geceleri işte 4 saati geçirmiyorum kesinlikle zaten gece gündüz demeden kendisi acıktığında uyanıyor ama bende tabiki dikkat ediyorum saat konusunda
NihalAsel o zaman beslenmesinde bir sorun yok demekki kilo alımı güzel doktorunuz öyle dediyse sorun yok burda neyi sordunuz 😇😇
Ikizoglusannesi06 kilo alımı iyi şükür ☺️ Herşey normal sadece bağırsak enfeksiyonu çıktı ilaçlarımızı kullanıyoruz. Sizler neler yapıyorsunuz nasıl uyandırıyorsunuz beslenmeleri nasıl diye sormak ve fikir almak istedim
NihalAsel ben uyandırıyordum mutlaka. Öyle öğrendim öylesi mantıklı geldi ve doktorumuz da bana 3 aylık olana dek 2-3 saati geçmesin demişti