Selam hanımlar daha bebeğim 3 günlük ilk 2 gün göğsümü emdi ama çok çok canım acıyor ve acı artık tahammül edilemez hal aldı benim için emzirmekte çok zorlanıyorum ben de silikon meme ucu kullanmaya karar verdim çok daha hafifletti acımı Bebeğim çekiyor ama iyi emiyor mu emin olamıyorum acaba boşuna mı yutkunuyor Meme ucunu ne kadar süre kullanmam gerekir ne kadarı sağlıklı ve doğru olur, ayrıca bebeğin ağız yapısına bi zararı olur mu merak ediyorum Var mı kullanan ve bilgisi olan tavsiyesi olan daha tecrübeliler ?
Minikmeva kullandım ben de göğüs uçlarım yaraydı ve canım çok yanıyodu. Doktorumuz olabildiğince memeyi ver, ten tene teması arttır diyordu acıdığı halde göğsümü veriyordum… çok sonra alıştı göğüslerim ama başlarda çok acıyordu, sabırlı ol geçecek
Minikmeva meme ucunu bıraktırmak çok zor oluyor yalnız. Göğüslerinize krem kullanıp bolca havalandırın, göğüs pedi kullanıyorsanız tek kullanımlık yerine pamuklu tercih edin. Silikonun sağlık açısından zararı yok. Başlarda göğüsler çok acıyor zamanla alışıyor eğer kanama açık yara vs yoksa sabretmeye çalışın. Emzirme pozisyonlarını çalışın bebeğinize ve size uygun doğru emme pozisyonunu bulunca bebek de emmeyi öğrenince ağrılar son bulacak
Minikmeva Silikon ucu bıraktığında tekrar başa dönüyorsun ve meme uçların yine acıyor bu bir alışma sureci üç dört günlük. Biraz sabret sonra aynı acının kalmadığını göreceksin. Beniö silikon ucu bırakmam 40 günü buldu. Bırakınca göğüs uçlarım çok acıdı dişlerimi sıkıyordum emzirirken. O da beş güne geçti. Her şeye olduğu gibi buna da sabır ve zman lazım.
Teşekkürler hanımlar, Mesajlarınızı görünce ben de sadece gece kullandım bu sabah tekrar göğsümü verdim, ten teması da önemli acı biraz hafiflemişti dinlendirince 😌 arada sırada kullanırım artık ben de 😊