Alyakbr Verem aşısı olduk bugün ateş olabilir kontrol et dedi bende korkudan uyuyamıyorumm ateşi cıkarsa diye bekliyorum yanında durmadan ateşini olcuyorumm. 36.4 ve 36.7 civarı oynuyor . Ateşi cıkarsa calpol ver dedi hangi derecede vermem lazım 36.7 ateş oluyormu yani yoksa 37 cıkarsami vermem lazm
Bussy_ Alyakbr çocuğunuzun ayı ve kilosuna göre Calpolun ölçüsü veriliyor. Sizinki kaç aylık ve kaç kilo? Ben aşıdan hemen sonra verdim öyle söylemişti ebemiz.
Aselllll Alyakbr canım suan atesı yoksa yat uyu alarm kur 2 saat sonrası ıcın kontrol et 38 olursa ustunu hafıflet ve eklem yerlerine başına ılık bez koy baktın kı gececek gını degıl ates düşürücü ver
Lkjhgfdsa Alyakbr kız dur vücudun olması gereken ısı zaten 36.5 37 arası biraz sıcaklamoş diyebilmemiz izin en az 37.5 u görmememiz gerekir ondan sonra takip yapılmaya başlanır şurup vs 38 den sonra verilir 39 dereceden önce hastahanede müdahale edilmez
Bussy_ Busraa1002 Siz emin misiniz?39 ile havale olmaz mı? Çocuğunuzun ayını bilmiyorum ama bebeklerde 37.5den sonrası ateş sayılıyor. Çocuklarda 38.2 den sonrası ateş kabul ediliyor.
Venussmom Sağlık ocaklarındaki ebelere/hemşirelere ne oldu ya? 38 ile hastaneye gidilmez. Sakin olun gün içinde çıksaydı çıkardı ateşi, uyuyun dinlenin çok içinize sinmezse aralarda kalkıp bakarsınız. Geçmiş olsun.
Aselllll Kismett ilaca ıhtıyacı olsa atesı cıkar durduk yere vermekte saglıklı degıl cocugun bağışıklığını düşürüyor her cocuk atesşenmez aşı sonrası
Kismett Aselllll herkesin kendi tercihi ama ben çocuğumun huzursuz olmasını istemedim ve görümcem hemşire o da beklemememi söyledi.
Bussy_ Alyakbr evet bizde öyle kullandık 4.5-5 kilo arası 1 çay kaşığı (yarın ölçek yerine geçiyor) kullandık
Ysmndmrl Alyakbr 38 dereceyi geçmeden vermeyin ateş 37-37,5 normal diş çıkarkenki o kadar çıkıyor bağışıklığın güçlenmesi için bebeğin ateşle savaşması gerekiyormuş doktorumuz söylemişti 38 dereceyi geçmeden hiç ateş düşürücü vermiyorum
Aselllll Kismett banada saglık ocağındaki ebe bınkere oyle soyledı kızdım neden verım dedım belı bısey olmıcak gececek yanlıs neden yönlendırıyrosunuz dıye hemşire ıste yok cok evham yapıyor anneler fılan geveledı tabıkı kendınız bılırsınız ama bız daha antibiyotik bıle kullanmadık cok şükür 32 aylık olacak