Kızlar bebeğim 19 aylık ve hiç bir kelimesi yok anne baba bile demiyor😔 ne yapabilirim öneriniz var mı var mı aranızda bunu yaşayıp sonradan konuşmaya başlayan☹️
aysnarsln-95 bizimki konuşurken susmustu TV yüzünden çok etkiliyor maalesef
aysnarsln-95 21 aylık kızım hayvanları taklit ediyor kedi diyince miyav gibi anne baba dede bebek acıyo hazır bir iki üç bu kadar konuşuyor çok iyi başlamıştık ama babası sürekli telefonda çizgifilm izletiyor gizli gizli bu aşırı etkiliyor çocukları babanesine bırakıyordum iş dolayısıyla 7 aylık kaşığıyla kendi yiyordu döke saça alışmış tvsiz yememeye başladı tvyi tamamen bebek uyanıkken kapalı tutun aç diyor kumandadan pilleri alıp basın niloya hastası bizimki uyumuş kızım niloya diyorum tv olan odada değil ufacık bi balkonum var orda önüne koyuyorum kahvaltı yemek vs kuşa bak kediye bak yiyor çok şükür 18 aylıkken baba diyordu sadece bide sıkça parka felan götürün çocuklarla konuşmaya çabalıyorlar kardeşi olanlar hep daha hızlı konuşuyor geçen bayram ziyaretinde kızım hoşgeldin merhaba iyiyim güzel gezelim gibi şeyleri söyledi tabi tek seferlik 😊 çok üstüne düşünce de geri tepiyor
tv telefona bakıyor mu
kbra_kaan25 evet bakıyor çünkü çizgi filimsiz yemek yemiyor asla 😔
Benimki de anne baba dede diyodu tv izledi hiçbirini söylemiyor. Sürekli sohbet ediyorum onunla kitap okuyorum yavaş yavaş düzeliyor. Her yaptığım şeyin ismini söylüyorum öyle daha iyi, denemelisin.
aysnarsln-95 aslinda telefona tv ye bagimli olanlar bizmisiz bunu anladim iki haftalik surede. Onceden tv siz ust degistiremez yemek yediremez uyutamaz oyalayamaz zannederdim. Doktorun kesin talimatiyla sifir ekran yaptigimizda bunu cok uyi anladim bebegim icin gic onemli degilmis meger ekran bosyere beynini doldurmusum