Oğlum 4 gündür ateşli tahlil de kan değerleri düşük çıktı tanıdık bı doktor a gösterdik ailede Akdeniz ateşi olan varmı degerleri çok düşük belki yarın başka tahlil de isteyebilir dedi ama yinede Benim alanim değil gösterin sonuçları doktorunuza dedi çok korkuyorum nasıl bir hastalık tedavisi varmı geçici birşey mi bizzat yaşayan varmı
2022 ben akdeniz ateşi hastasıyım ben de ateş olmuyor doğum sancısıyla eş değer karın ağrılarım oluyor gözüm kimseyi görmüyor o an kolşisin diye bir ilaç var düzenli olarak onu kullanıyorsun canım ama fmf (akdeniz ateşi) için ayrı bir test yapılıyor normal kan testinden çıkmıyor o testte %60 doğruluk oranı var ailenizde var mı fmf hastası olan birde nerelisiniz
2022 eşim Akdeniz ateşi, ablası Akdeniz ateşi, abisi Akdeniz ateşi. Birinin karnı ağrıyor ablasının ayakları ağrır eşimin göğüs bölgesi kramp ve kulunç şeklinde ağrır atak geçirme deniyor ona . İlaçları var hergün atıyorsun korkulacak bi hastalık değil
KurtTerbiyecisi ailede de yok öyle bir rahatsızlık lik Çanakkale bölge sinde yaşıyor uz peki Benim oğlum 1 yaşın da bu yaşta olurmu boyly bir şey
2022 fmf genetik bir hastalıktır ailede olmadığına eminseniz yoktur çoğunlukla akdenizli insanlarda olur siz yada eşiniz akdenizliyse bir ihtimal olabilir diye düşündüm sadece ateşle de fmf denmesi çok zor genetik testi yapılıyor fmf için içiniz rahat olsun doktorunuz en uygun yönlendirmeyi yapar zaten
KurtTerbiyecisi ailede derken ben ve eşim de Yok onun kardeşi ve anne babası ve aynı şekil de Benim ailem de de Yok ama Daha geniş akrabaları bilemem çok korkulacak bir hastalık mı peki inanin İlk defa duyuyorum
KurtTerbiyecisi
Siz Akdeniz bölgesinde mi yaşıyor sunuz bide sizin ailenizde varmı peki bunların.her ikisi de olması mi lazım bu hastalığın olması için
2022 yaşadığın yer değilde memleketinle alakalı akdenizli değilim ama benim teyzemde fmf hastasıydı ama genel olarak akdenizli insanlarda çıkıyor benim teyzemde kendi kendine bir anda geçti hastalık bende geçmedi sürekli kolşisin kullanıyorum çok kötü olursamda serum yiyorum çok korkulcak bir hastalık değil ama dediğim gibi normal kan testinden anlaşılmaz zaten genetik test yapılıyor
KurtTerbiyecisi tmm çok sağolun Bilgi için yarın herşey açığa kavuscak iyi haberler alırız inşallah tekrar teşekkür ederim 🌼
2022 inşallah canım benim 😻