Nurellaa_ Kızlar bebeğim 3 ay 12 günlük bu ay sadece 400 gr almış zayıf gibi geldi bana . Ebe minimum alması gerekeni almış dedi. Acaba sütüm ile alakalı bir problem olabilir mi ? 6.200
Esinozbdk Nurellaa_ 3 aydan sonra zaten aylık ortalama 400-500 gr alıyorlar endişelenmeyin normal bence kilosu
Gktgalp Eğer düzenli emiyorsa hiç bir sıkıntı yoktur sütünde ama süt kalitesini arttırmak önemli mesela ceviz tahin yumurta vs. Birde bebeğin yediği kadar uyuması da önemli uyumazsa yedikleri yaramaz diyor hep büyüklerimm. İnşallah bi faydam dokunur
Nurellaa_ Gktgalp ben sürekli emzirmeye çalışıyorum bazen meme de kalma süresi az oluyor acaba sütüm mü yaramıyor bilmiyorum
Gktgalp Nurellaa_ emzirme aralıkları da önemliymiş tam acıkmadigi için olabilir yada sessiz ve karanlıkta emzirmek daha kolay benim için. Yıllar önce bile bir doktor anneme en kötü anne sütü bile mamadan iyidir demiş bence daha sakin olmaya çalış pozitif düşün bu bebeğin metabolizmasyla da alakalı olabilir.
Papatyamkuzum Nurellaa_ benim kızımda o aylarda az kilo almıştı. Ben mama ağırlıklı besliyordum. Sütüm ya az olurdu yada çok tazyikli. Ama normal bi durum. Bazen az bazen normal ölçüde kilo alır bebekler. Parametreler arasındaysa korkmayın.
Nurellaa_ Papatyamkuzum bu ay sonuna doğru doktor kontrolümüz var o zaman iyi bir değerlendirme olur diye düşünüyorum
Papatyamkuzum Nurellaa_ tabi. Doktorumuz sadece beziyle bırakırdı öyle tartardı. Çorap dahil hiç bişey bırakmazdı üstünde. Net kilo alımını öyle öğrenirdim. Sağlık ocağında kıyafetle tartılınca önceki aya göre az kilo almış görünüyordu. Hastanede doktor ölçünde ayına göre güzel kilo aldığını öğreniyorum.