Elamomm Çanakkale daha çok öğrenci şehri gibi olduğundan o saatlerde hayat devam ediyor. Ben öğrenciyken o saatlerde aktif olarak dışarıda olduğumda hiç sorun yaşamadım. Şimdi çocuk olunca biz de erken çekiliyoruz eve ama biz dönerken öğrencilerin dışarı yeni çıktığını sıkça görüyorum. Bizim de aracımız yok, Merkez’de Esenler’de oturuyoruz. Mesela Kordon’a yürüyoruz. Biraz daha uzak bir yere gideceksek toplu taşıma kullanıyoruz. Ama bence toplu taşıma sinir bozucu, otobüsler yeterli sıklıkta değil ve tek toplu taşıma da halk otobüsleri. Hastane, acil iş vs olursa da taksiye biniyoruz, bunca yıldır taksiye ihtiyacımız olup da bulamadığımız hiç olmadı. Ki hatırı sayılır sıklıkta da kullanıyoruz. Kordon’da vs geç saatlerde de yeme içme devam ediyor, mekanlar açık.
Kepez, Barbaros ve Esenler’de oturdum. Mümkün oldukça detaylı anlatacağım:
Kepez’de Boğazkent Mahallesinde oturdum. Kipa (şimdi Migros oldu)- Yılbaşı Sokağı arası, Sahil tarafına yakın, Kolin Otel karşısında. Bulunduğumuz muhit nezihti. Babam hala orada oturuyor. Hatta oranın 5-10dk yürüme mesafesi yakınında Çomü hastanesi var. Terzioğlu yerleşkesinin başlangıcında.
Ama biraz daha merkezine doğru gidinceki taraflarından ben pek hoşlanmıyorum. Daha ilerisinde annem oturmuştu, pek mutlu değildi, öyle söyleyeyim. (Yılbaşı sokağı ilerisi) Merkez’e giden 3 çeşit otobüs var. Tabi biri Güzelyalı otobüsü, Kepez’den geçtiği için 3 diyorum. (Güzelyalı daha çok yazlıkçı yeri gibi, oradan merkeze işe gidip gelenler var ama kendi evleridir vs. Değmez yani orada oturmaya, hele ki araç yoksa.)
Yine Kepez’de Hamidiye Mahallesi nezih bölge ama devlet hastanesinin bulunduğu muhit. Oradada arkadaşım oturuyor, oturduğu site deniz görüyor, halinden fazlasıyla mutlu. Merkeze giden 2 çeşit otobüs var.
Bu arada Kepez’de Dardanel’e çok yakın yerleri, yan sokaklarını tercih etmemenizde fayda var, kokusundan ötürü.
Barbaros’ta küçük sanayinin karşısında oturmuştum, Sarıçay’ın Kepez’den tarafa olan yanında, evler hep müstakil gibi zaten, site değil, tabi sanayi karşısı olması tercih edilmesini olumsuz etkiler bence. Ama ben seviyordum, neredeyse direkt merkezdeydik çünkü. Sarıçay’ın diğer tarafında da cuma pazarı var. Haftada 3 gün kuruluyor. 10 dk yürüme mesafesinde Medikal Park Hastanesi var.
Barbaros’ta Troya Caddesi üzerinde ya da ona yakın sokaklar tercih edilebilir güzellikte, Havalimanı yakınları yine güzel yerlerden. Ama araç olmayınca tercih etmeye gerek yok bence. Merkezdesin ama değilsin, Kordon’a yürüsen uzak gelebilir, otobüse binsen değmez, bir biniş olmuş 9 lira…Adliye ve İlahiyat fakültesi civarını da ben olsam tercih etmezdim aynı sebeplerden.
Barbaros’ta Yeni Kordon civarı tercih edilebilir.
Esenler genel olarak nezih, çoğunlukla sokaklar aşırı geniş, ferah.
Özlem Kayalı İlkokulu civarında oturuyorum, normal tempoda yürüyerek Kordon 30 dk sürüyor. Kordon ve çarşı için otobüs kullanmıyorum. Ama avmye, Çomü hastanesine, Kepez’e babama, Kepez’e Diş hastanesine gidicem diyelim hepsinin otobüsü buradan kalkıyor. Ahmet Piriştina caddesi civarı full yeni binalar.
Bu arada Eğitim Fakültesi civarında yeni binalar yapıldı, konum on numara, iki adımda Kordon’dasın.(Cevat Paşa Mah.)
Fevzi Paşa Mahallesi’ni tercih etmemenizi tavsiye ederim.
Ama tüm bunlar içinde Esenler’de ev bulma ihtimaliniz daha yüksek.
Eşim polis, şubenin 4′te3′ü Esenler’de oturuyor mesela.
Belki daha da atladıklarım vardır ya da siz araştırdıkça aklınıza bir şeyler takılır, yazabilirsiniz. 🌺