Esrujjj oğlan çocukları kız çocuklarına göre daha zor öğreniyor diyorlar çevremdede hep duydum gerçekten 3-3,5 yaşında olup eğitim almış erkek çocukları bir sene olalı hala altına yapıyorlar ara ara. Bir yerde okudum 4-5 yaşına kadar gün içerisinde 1-2 defa yapmaları normalmiş gece altına yapması normal ama o yaştan sonra devam ederse pedagog devreye girmesi gerekiyormuş. Benim oğlum 17,5 aylıkken başladım vücudu hassas bezden kasıkları hep yara oluyordu leke olmaya başladı oda istemiyordu çekiştiriyordu bezi çoğu yerde okuyorum genelde o aylarda bebekler öyle olurmuş zaten oğlum konuşmuyordu henüz herşeye aaaa diyordu. Ama eğitim için hazır gibiydi saklanıyordu yaparken bezini istemiyordu gece kuru kalkardı bende başladım hiç akılda yokken. Şuan 27,5 aylık yeni yeni konuşmaya başladı bir iki ay oldu o süre içinde lazımlığa bir ayda alıştı öğrendi sorun olmadı. Ama klozet çok geriledi bizi klozet istemiyordu ağlıyordu klozetten düştü hasta oldu 2 yaş sendromu başladı ben annemlere tatile gittim arada hep bir nedenler ama hiç bez bağlamadım nereye gidersem gideyim alıştırma kilodu giydirdim dışarı çıkınca dışarda altı saat tutar ama evde 2 saat tutmaz bırakır çişini. Kakasını söyler kakayı tuvalete yaparız çişini canı isterse der şöyle oyuna dalmışsa çizgi film izliyorsa babasıyla birlikteyse unutur gitmek istemez ben götürmesem oda altına yapar çişini. Bazen beş altı gün yapmaz altına bazen gün içinde iki üç defa yapar ama eğer yapıyorsa vardır nedeni üşütmüştür birşeyden korkmuştur. Gece çok şükür sorunum yok öyle yapmaz kuru kalkar genelde ama arada her gece olmasada ben götürürüm tuvalete kaldırıp. Bu arada oğlum benden başka kimseye demez ben varsam söyler bana gideriz ama dede nene baba varsa altına yapar söylemez onlara.