Staystrong Kızlar merhaba bebeğim 1 aylık bir kaç gündür huysuzlaştı uyumuyor doğru düzgün emziriyorum uykudan kalkınca ilk güzel emiyor sonra arandığı zaman emiyor atıyor gazını cıkartamıyor hastaneye gittik gaz sancısı var dedi lama yapalım dediler gaz sancısından 1 kez yapıldı 2 gün kakasını yapmakta zorlandı şuan kullandıgım pedia-d vitamin var birde gaz damlası biogia kullanıyorum ilklerde gaz damlası fayda etti ama şuan etmiyor sürekli aglamıyor ama huysuz uykuya dalamıyor lütfen yardımcı olurmusunuz
Semraaa2727 Staystrong doktorunuza bi sorun benim oğlum kolikti colex kullanıyordum çok rahatlamıştı😍
sweetangell Staystrong lavman yapılmasına artık müsade etmeyin alışkanlık yapıyor ve sonra kakasını yapmaz. Biz çok şey denedik hiç bir çözüm bulamadık sadece sabır zamanla düzeliyor işte . Kelin ilacı olsa kendi başına sürerdi 😂
Ayse5100 Staystrong canm sakın lavman yaptirma eğer bebek kabız olmuşsa on günü geçiyorsa o zaman lavman gerekebilir onun dışında bebek lavmana alışır ve bida kendi tuvaletini gazını yapmak istemez bizimde bebegimz 2 gün tuvalete çıkmadı diye endişelendim ilk bebegim benm de bilmediğim için hemen hastaneye götürdüm kabız diye lavman yaptı bide ilaç olarak yazdı evde yapın diye yaptık ama çözüm değil zeytinyağını ısıtın karnına saat yönünde masaj omzunuza alın iki koluda belinize doğru sarksn beline ufak vuruş yapın aşağı yukarı ovun yüz üstü yastığa yatırıp sırtını ovun bacaklarını saat yönünde masaj yapın tam ikinmasi geldiğinde karnına doğru götürün yardımcı olun bunun dışında da damla kullaniyorsunuz zaten yapacak bişey yok ilk üç ayı çıkınca rahatlar gaz gider diyorlar benm bebeğim de 2 ay 5 günlük aşırı gazlı herşeyi deniyorum ama yok damla olarak nurse harweys vicol metsil biogaia hepsi var ama hala gazlı fayda görmedi
Staystrong Semraaa2727 ilk gidişte de gaz sancısından gittik lama yapıldı direk bu seferde gittik lama dedi süreklide lama yapılmasını istemiyorum çocuğum uyuyamıyor başka bişeyde demiyor lama dedi dedim istemiyorum bugün devam ederse yarın kesin yapmamız gerekiyor dedi
Semraaa2727 Staystrong benim doktorumun önerdi ama sürekli yapma bağırsaklarını tembeleştirir demişti bazen msaj yapıyordum kendi yapsın diye en son çare onu kullandım ama sık değil
hazalp Staystrong lama karın ağrısı yapıyor benim bebeğim kolikti canım maflor plus damla kullandım hayatım kurtuldu bir de ayaklarına acı elma yağı sürdüm çorap giydirdim sonra pırt pırt 1 hafta içerisinde düzene girdi 8 buçuk aylık ara da hala damla kullanır yağı sürerim ama ilk 3 ay bana ve çocuğa eziyet oldu ne yaşadım dedim ben böyle …her damla her çocuğa iyi gelmiyor ilk nurse kullandım mesela çocuğu daha çok sıkıştırdı damlayı kullandığın halde şikayetler devam ediyorsa damlanı değiştir derim maflorun içinde probiyotik de var düzenliyor ilk aylarda kaka problemi de olabiliyor önemli olan rengi
Mormenekse19 Sağlık ocağının d vitti gaz yapıyor gaz damlasıda daha çok sancı yapıyor 5,5 ay çektim çok iyi anlıyorum sabah akşam gaz masajı yap kendi ayaklarını sıcak tut sebze ağırlıklı beslen ocean d vit kullanıyorum çok memnunum
Staystrong Mormenekse19 ayagımdan corabım terliğim eksik olmuyor gaz yapıcak halbuki bişeyde yemiyorum ama tuvalete cıkma sorunum var
Meleklerinannesiii Staystrong bir fincan sıcak suya 1 buçuk çay kaşığı kimyon ekle , demlenip pütürcükleri aşağıya çökünce iç , banada ambulansın doktoru önermişti :) günlük 4 5 fincan iç demişti öylede yapıyorum baya faydasını gördüm
Mormenekse19 Staystrong doğumdan sonra yavaşlıyor çok normal lifli besinler tüketmeye çalış bende protein ağırlıklı besleniyordum bende oğlumda wcye çıkamıyorduk 2 kez lavman yaptılar 😢 bebek kendiliğinden de gazlı oluyor bizimki öyleydi 6 ayına girecek baklagil yiyemiyorum sezeryandan sonra bende de inanılmaz gaz kaldı
Staystrong sweetangell 😂😂 dimi çok korkuyorum ilk bebeğim birde 1 aylık birşey olur diye endişeleniyorum
Mormenekse19 sweetangell gece fırın çok uzun iş mikrodalga varsa ondan olur bende o da yok ütüyle ısıttım hep
Staystrong hazalp kaka rengi sarı isal şekilde yani şuan biogia kullanıyorum napacagımı şaşırdım artık
mrtgl hazalp acı elma yağını sade mi sürüyordunuz yoksa zeytinyağıyla karıştırıp mı? Benim bebeğim 1.5 aylık çok gaz sancısı çekiyor bazen. Ben de denemek istiyorum ama cesaret edemedim. Kimileri acı elma yağı zararlı diyor.