2-prensannesi Güzel anneler iyi akşamlar oğlum 8 ay 5 günlük balık tadımı yaptırmak istiyorum siz ilk hangi balığı tattırdınız? İnternette öncelik mezgit-levrek-palamut gibi büyük balıklar ile başlanmalı yazıyordu ve nasıl yedirdiniz ızgara mı haşlamamı yoksa çorbasına katarak mı hadi bana bir yardımcı olun 🤗
Aslicamm 2-prensannesi merhabalar, buyuk balık kılçık açısından kolay oluyo ancak mevsiminde ve yüzey balığı tercih edilmesi daha önemli. Biz palamutun tam mevsimi olduğu zaman balık tadımı yaptık ben buharda haşlayıp verdim bi kaç kez sonra beğenmeyince balık köftesi yapmıştım
tazebiirannee 2-prensannesi ben bize kızarttığım için ona da o şekilde vermiştim gayette beğenmişti ☺️
mobesebesir 2-prensannesi palamut ve hamsi yedirdim oğluma pek istekli olmasa da yedi işte fırında yaptım
2-prensannesi Aslicamm sonra beğendi mi peki yada başka bir balık tadımı yaptınız mı? Ben şuan mevsimi de olduğu için levrek ile başlamayı düşünüyorum
Aslicamm 2-prensannesi palamut dışında hamsi ve somon da verdim ama hamsinin kılçıklarını ayıklicam diye çok ugrastigim için bi kez verdim sadece uzun süre somondan devam ettim buğulama ve buharda pişirme yaptığımda pek yemiyo ama köfte yaptığım zaman bi tık daha seviyo arada da yemek şeklinde yapıyorum minicik doğrayip soğan sebzeler filan soteleyip balık ekliyorum kıymalı sebze yemegi yapar gibi 😂
2-prensannesi Aslicamm ya ne güzel yine de sevip yiyormuş inşallah oğlumda sever ve yer abisi beyaz et kırmızı et hiç birini sevmiyor 🤦🏻♀️
mercimekinannesii ben bu aksam yedirdim. ilk defa tatdı benim kizçemde😊 levrek izgara yaptirdim tuzsuz. kilciksiz yerinden elimle eze eze kilciklarini kontrol ederek verdim. masallah hapur hupur yedi😊😍
Haffuse Zengo girisi yapayim dedim😅 ilk baligi somon oldu🤣 Tavada az yagda pisirmistim… Sonrasinda yine buyuk baliklar kullaniyorum, kilcik kalma ihtimali yok, corbaya katmiyorum, elimle pincikleyip yediriyorum…
2-prensannesi tazebiirannee zeytinyağı ile kızartınca daha lezzetli ve hafif oluyor tadı kendimiz için hep öyle yapıyorum da şimdi ilk tadımı olacağı için nasıl yapsam bilemedim 🤔
Yasmnnnn 2-prensannesi bebek için derseniz daha iyi olur tabi evde kontrol edersiniz içinden bi kaç tane çıkıyor ama elimle yedirdim kılçık varsa görmek için
Twinmoom 2-prensannesi bende bugün somon çorbası yaptım ama üç gün mü vermek lazım normalde herşeyi 3 gün kuralı ile verdim fakat balık biraz ağır geldi bir de dilimin hepsini yapmıştım yarın mesela ısıtılmalı mu yoksa yeni mi alıp yapmalıyım eğer 3 gün kuralına göre vereceksem?
2-prensannesi Twinmoom 3 gün kuralı yapmak lazım bence ısıtıp ısıtmaman konusunda fikrim yok oyüzden birşey diyemem
mavisevenanne Twinmoom aynı şeyi düşünüyorum ne yaptınız? Bugün balık dilim aldım donmuş çorba yapıcam sonra ne yaptınız ısıtıp içirilir mi? Tekrar Mı almalı 3 gün mü denemeli