Nisa_derin12 biz 2bucuk aylıktan beri uğrasıyoruz. Bizede önce çift bez dendi gecmedi. Aslında oyle bi uygulama bile yokmuş. Frejka yastıgı taktık gecmedi. Sonra palvik bandaj takılı kaldı. Aslnda biraz daha takılı kalcakti ama doktor ayakalrını hissediyo mu diye kontrol ettiginde bizim sıkıntı bu arada sol taraftaydı. Ordaki sinirler tembelleşmişti oynatamıyodu. Zamanla düzeldi. Sonra ultrasonda derce yüksek olunca geçti dedi doktor ama tedbiri elden bırakmadı. 6.ay doldugunda gelin film cekilcek dedi. Kemik gelişimine bakmak icin. Sonra baktı ki gecmemis hemen o hafta alçıya alındı yavrum. 3ay kaldı tam. 6hafta+6hafta 2sefwr alçı yapıldı geliştiği icin alçı sıktıgı icin. 2kere 1saat sürdü ve narkoz aldı. 1gece de hastane de kaldık. Simdi cok sukur iyilesmis alcıyla ama yine de geceleri uyurken önlem amaclı aralığa kadar yani 1yaşına kadar abdükaiyon aletini takıyoruz. Sabah cıkarıyorum. Aralıkta kontrolunuz var. İns gecmis okur tamamen de ameliyata gerek kalmaz. O da cok zor sürec. Şükür ki erken farkına vardık. Kalça usg cekilmişti önlem amaclı orda cıktı. Tam sevinemiyorum yine bsi cıkcak diye ama ins gecmiştir. Allahım tüm cocuklara bebeklere hastalara şifa versin. Allahım beterinden korusun. Buna da şükür. Kusura bakmayın biraz uzun oldu ama merak ettgn varsa cevaplayabilirim. Bu arada ben antalyada yasadgm icin üniversitede çocuk ortopedisti doktorumuz. Çok iyi bi hoca. İstanbuldada cerrahpasa da ali şeker hoca var tavsiye ederim o da mükemmel. Onada goturduk tatile annemlerin yanna gttgmzde.