Metehan2222 Şırıngaya serum fizyolojik çekerek burun temizleme işlemini nasıl yapıyorsunuz? Defalarca denedim ama her seferinde çocuk yutuyor hiç öyle videolardaki gibi ne diğer burnundan ne de ağzından balgam söktüremedim
zynp-1994 Metehan2222 he ama yutmamasını istemiyorsanız çok fazla bence burnuna sıkmayın ve hafif yüzüstü tutun sıkarsan geri aksın verdiğiniz sıvı sonra yumuşayınca da çekip çıkarın aksın
Sarelin Metehan2222 yan yatırıp deneyin. Önce bir tarafına sıkın sonra yüzüstü çevirip sırtına vurun. Sonra diğer tarafına sıkın. Yine yüzüstü çevirip sırtına vurun. Sonra biraz da dik konumda tutun. Bebeğiniz daha büyükse dik olarak da yapabilirsiniz direk ama onu tek yapamayabilirsiniz durmazsa eğer. Veya burnuna biraz serum fizyolojik yavaşça sıkın yumuşatsın ve aspiratörle çekin
endoplazmikretikulumiste Metehan2222 biri bebeği kucağına alsın ve yüzüstü tutsun yutması mümkün değil
Yigitefeninannesi_ Metehan2222 bende yüz üstü tutarak falan yapıyorum ama diğer burnundan çıkmıyor acilde hemşireler göstermişti ne kadar yaptiysam olmadı
zynp-1994 Ben açıkçası alıştırmayı düşünmüyorum çok gripten ya da şeyden tıkanmadığı sürece manuel aspiratörle hafif kurumuş sümüklerini çekip burnunu açıyorum
Metehan2222 Sarelin eşimle birlikte dik tutarak yapamadık 1 yaşında yuttu bütün serum fizyolojiği. Yan yatırarak daha çok verim aldık teşekkür ederiz 😊
Metehan2222 endoplazmikretikulumiste yüzüstü tutarak denememiştim internette videolarda hep dik ya da yan yatırın diyordu öyle denemiştim teşekkür ederim 😊
Metehan2222 Yigitefeninannesi_ söyledikleri kadar serum fizy çekiyorum şırıngaya tazyikli basıyorum ağzı da açık oluyor ama diğer burnundan akmıyor
kubraanne Metehan2222 dik tutarak hafif yere dogru egimli tutup burnuna sıkıyoruz digerinden hepsi cikiyor tabi bi kısmını yutuyor illaki sonra aspiratörle burnunun icindeki sümükleri cekiyorum mis gibi oluyo rahatliyo bebegim
Metehan2222 kubraanne çok dik tutuyormuşum ben sanırım bir dahakine yere doğru eğimli tutarak yapmayı deneyeceğim
Bebegimm1 Metehan2222 onu bi hemşireden izleyin size göstersin bende onu hiç yapmadm aslada yapamam ciğerine kaçar bir şey olur diye korkarım bi kere hastanede hemşire yaptı ben kucagımda tuttum başınıda sabit tuttum dik pozisyonda hemşire yaptı o gece çok rahat uyumuştu ama ben yapamam onu hala beceremem