Sennurrr Ek gıdaya geçtik bebeğime ne verirsen kakasında görüyorum. Havuç bezelye falan hemen belli oluyor kaka rengide bazen sarı bazen yeşil karışık sizde nasıl?
buse_tetik Sennurrr aynı durum bizde de var sadece tadım yaptırıyorum bu ay az miktarda ama renginde bazen değişmeler oluyor
Sennurrr buse_tetik biz de 7 aylığız anne sütü ve ek gıda tadım olarak ilerliyoruz. Çoğu şeyi yemiyor tükürüyor ağzını kapatıyor
buse_tetik Sennurrr 5.5 aylık benim bebeğim de tadım olarak yaptığım için işte az miktarda yeme konusunda şuan sorun yaşamadık ama porsiyonlar artınca tabiki bilemiyorum bazı şeyleri istemiyor oguruyor biraz duruyorum tekrar veriyorum deniyorum o şekilde. Tadım yaptırırken sadece beslenme odaklı oluyorum önce ben yiyorum anlatıyorum nasıl yaptığımı çok güzel sağlıklı diyorum mama sandalyesinde zaten alışsın diye yemek yeme konusuna da Televizyon telefon falan açık olmuyor hiç bu şekilde deneyin belki faydasını görürsünüz
Sennurrr buse_tetik bende yemek masamıza ortak ediyorum hep beraber yiyoruz ama nafile bakalım nasıl olacak
Neslihan_46 buse_tetik neler veriyorsunuz ve nasıl yapıyorsunuz benimki de 5,5 aylık biraz vereyim diyorum korkuyorum
buse_tetik Neslihan_46 doktorumuz ile konuşarak karsr verdik bu duruma çünkü bebeğim yemeklere karşı istekliydi yani takip ediyor eline almak istiyor birde biraz destekli de oturmaya başlamisti artik. 3 gün kuralı ile veriyorum sebze ile başladım buharda pisirerek çatal ile eziyorum biraz zeytinyağı (kabızlık olmasın diye herşeye koydum bunu bu arada) biraz su ile açıyorum. 1.gun 1 çay kaşığı 2.gun 2 çay kaşığı 3.gunde 3 çay kaşığı şeklinde 6.aya girene kadar da günde yarım çay bardağı yiyebilir dedi yani porsiyon arttırmak lazım alışması için ek gıdaya. İlk gün iyice acıyorum kasiktan verilen ne akicak kıvamda nede yapışacak kıvamda olacak demişti sonraki günler biraz daha puturlu bırakıyorum
buse_tetik Neslihan_46 patates,yesil kabak, bal kabağı, yoğurt, tarhana,havuç, brokoli, elma, armut, avakado, muz bu şekilde verdim mevsim sebze ve meyvelerinden olacak şekilde. Tarhana da salçasız ve tuzsuz
Neslihan_46 buse_tetik benim doktorum 6 yı bitirsin dedi ama istiyor bazen tadimlari yaptırdım ama devamını getiremedim teşekkür ederim
buse_tetik Sennurrr evet annem yapmıştı yağ salça tuz koymadan direk pişirdim. Ama og diye marka var oda iyi bir marka organik doktorumuz onu da önermişti ordan da bakabilirsiniz tarhana olarak birçok ürünü var tanıdıklarım da kullanıyor çok memnunlar hepsi