Anne babaların çocukları ile kaliteli zaman geçirmeleri birçok bakımdan önemlidir. Çocukla geçirilen kaliteli zaman dilimi ile çocuğun duygusal ve sosyal gelişimi sağlanır çocuk sevildiğini ve kendisine değer verildiğini hisseder, anne baba çocuk arasındaki aile bağı kuvvetlenir, çocuğun güven duygusu gelişir, çocuk anne babasını model alır , çocuk kendine güvenir ve öz saygısı gelişir aile ilişkileri güçlenir.
🦋Çocuğunuzla beraber evdeki saksılarınızın toprağını yenileyebilir, beraber çiçek alıp çiçek dikebilirsiniz. Küçük tohumları pamuk arasında filizlenmesini gün gün izleyebilir, doğa ve bitkiler hakkında konuşabilirsiniz.
🦋Evdeki araç gereçlerle müzik aleti tasarlayabilir ve kendi müziğinizi oluşturabilirsiniz. Bunun için farklı boyutlardaki mutfak gereçlerinden faydalanabilirsiniz.
🦋Çocuğunuzla beraber basit tarifleri deneyebilirsiniz. Zaman geçirmek için sandviç yapmak, pizza yapmak, hamur yoğurmak gibi aktiviteler hem kaba motor gelişimini destekler hem de zihinsel gelişim desteklenir.
🦋Çocuklar kendilerini aile içinde bir birey olarak hissetmek isterler. Ona vereceğiniz basit görevlerle kendilerini önemli hissederler. Toz almak, odasını toplamak, sofrayı kurmak gibi basit görevler çocuğun özgüveninin artmasını sağlar.
🦋Çocuğunuzla beraber bir öykü ya da masal kitabı okuyabilir sonrasında bu kitapla ilgili basit sorular sorarak onun ilgisini çekebilirsiniz. Bir masalı ve hikayeyi sonradan canlandırarark oyun haline getirmek de eğlenceli, ve kaliteli zaman geçirmek için birebirdir.
🦋Çocuklar anne babaları ile zaman geçirmeye bayılırlar. Gerek ev ortamında gerek ev dışında yapılan spor faaliyetleri ve egzersiz çalışmaları ile hem zinde kalabilir hem de çocuğunuzla kaliteli zaman geçirebilirsiniz.
🦋Kaliteli zaman sadece etkinlik ve faaliyetlerden oluşmaz. Çocuk ile yapılan bir sohbet, günlük yaşantınızda karşılaştığınız bir olayı anlatmak, bir gazete ya da dergi hakkında konuşmak da kaliteli zaman dilimi içerisinde yer alır.
Maddi imkanım yeterli değil çocuğumu oyun grubuna götüremiyorum, ona gereken imkanı ve desteği sunamıyorum diyen anneler için çocuk ile kaliteli zaman geçirmek için bazı örnekler sunmak istedim. Hepinize mutlu sabahlar!🤗